vineri, 18 decembrie 2009

... să nu îţi îndepărtezi niciodată bunătatea faţă de casă mea

“Se va baga de seama lipsa ta, căci locul tău va fi gol” (1 Samuel 20:18) Cănd pierzi pe cineva drag, îţi dai seama ca relaţile sunt mult mai importante decât averile, dar noi uităm lucrul acesta in ascensiunea noastră spre vârf.

Dacă ţi se spune ca mai ai de trăit puţin timp, eşti în stare de şoc, apoi iţi rearanjezi priorităţile cu vorbe pe care le-ai lăsat nespuse si doreşti să faci lucrurile pe care ai neglijat să le faci.

Nu lăsa ca egoismul deghizat in ambiţie (sau zel religios!) să te împiedice să îţi manifeşti dragostea faţa de cei care au nevoie de ea.

Dă acel telefon. trimite acel email. Cumpără acele flori. Spune “te iubesc”.

Cu alte cuvinte, “fii prezent”.

În majoritatea timpului, lumea nu are nevoie de analiza noastră inţeleaptă sau de răspunsurile noastre sclipitoare, ei au nevoie de dragostea si de spriji­nul nostru, iar ei işi vor găsi singuri răspunsurile.

Daca eşti lider, eşti predispus la un risc.

Nu-ţi sacrifica familia pe altarul carierei căci vei ajunge să ai regrete pe care nu le poţi rezolva.

Fiul unui bine cunoscut misionar s-a dus la mormântul tatălui său fără să verse o lacrimă. El i-a spus cuiva:

- “Nu duci dorul lucrurilor pe care nu le-ai avut niciodată, tatăl meu îi iubea pe oamenii din cealaltă parte a lumii, dar nu sunt sigur ca maăiubea şi pe mine”.

trezeşte-te!

Ceasul se invârte şi zilele zboară.

-Da!, tu trebuie să împlineşti misiunea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu în viaţă, dar nu cu preţul oamenilor care contează.

Stai o clipă şi gândeşte-te la aceste cuvinte: “Ionatan a întărit si mai mult faţa de David dragostea pe care o avea pentru el … Ionatan i-a zis:”… se va băga de seamă lipsa ta, căci locul tău va fi gol” (1 Samuel 20:17-18).