vineri, 28 septembrie 2018

Ce mesaj transmit.....

Deseori se poate vedea cu usurinţă cum privind la televizor sau pe internet sau chiar pe stradă barbaţi respectabili, serioşi, familişti convinşi întorc capul cu admiraţie după femei "frumoase" . Mulţi nu întorc doar capul ci şi gândirea lor se focalizează pe ceea ce văd ochii şi încep să facă diferite scenarii.

La asemenea atitudini sotiile se framanta cu diferite intrebari in inimile lor cum ar fi:
 Ce are ea si nu am eu?
 Nu mai sunt frumoasa?
 Nu mai sunt atragatoare pentru el?
 Ma mai iubeste?
De ce il atrage?
Si multe alte intrebari la care vrea sa afle raspunsul.

Cu toate ca multe familii crestine nu vor sa conceapa si sa recunoasca o astfel de stare ea ii afecteaza si pe crestini in mare masura.

Scriptura ne invata sa fim sinceri si sa ne recunoastem pacatele si greselile. Va invit acum sa lasam orgoliul si mandria deoparte si sa acceptam ca avem nevoie de protectia lui Dumnezeu si in acest capitol.
Multe din problemele care duc la conflicte in familie isi au originea in probleme “marunte” pe care le trecem cu vederea sau pe care le ignoram in speranta ca se vor rezolva de la sine.

Asadar de ce sunt barbatii atrasi de aceste femei?

Nu sunt atragatoare sotiile lor, nu sunt frumoase?
O ba da, sunt, fiecare s-a casatorit cu cea pe care a considerat-o frumoasa, atragatoare, speciala.
 Daca ii intrebi pe fiecare in parte va recunoaste asta….
Si totusi?

Este bine stiut faptul ca Dumnezeu a creat pe barbat un cuceritor, si multe femei ignora asta.

Realitatea de aici descrisă nu are scopul de a acuza pe cineva ci doar de a analiza situatia. 
 Ce se intampla de fapt?

Dupa ce trece romanta perioadei de dupa casatorie, dupa ce trec anii, dupa ce apar copiii lucrurile in familie se schimba mult.

Sotia si sotul in egala masura tind sa intre intr-o stare de rutina, o stare de obisnuinta care se strecoara neobservat si aparent motivat in relatia dintre cei doi iubiti.
Totul devine “normal” un normal care dauneaza.
 Chiar daca cei doi isi mai gasesc timp liber il vor consuma inadecvat, nesesizand ca orice timp disponibil le poate reimprospata si tonifia relatia daca este petrecut bine.

Astfel “cuceritorul” ajunge sa lase “armele” jos, iar “prada” acea femeie care il “ispitea” care il atragea pana atunci devine inaccesibila pentru ca timpul pe care cei doi il au unul pentru celalalt este aproape nul sau daca este se foloseste gresit.

Sa stii sa faci curte unei femei si dupa ce te-ai casatorit cu ea este o binecuvantare, o vei face sa se simta dorita, atragatoare, frumoasa, ispititoare si asta o stimuleaza in sens pozitiv.
In aceeasi masura sa stii ca femeie sa iti motivezi barbatul, sa il atragi, sa il ispitesti si mai ales sa ii cedezi il vei face sa aiba incerdere in sine, se va simti cuceritor, invingator si prina asta simte ca isi implineste menirea.

De ce ii atrag totusi pe barbati “top-modelele”?

In urma acestor argument nu este greu de ghicit. John Gray vede foarte bine aceasta problema in una din cartile sale intitulata “Barbatii vin de pe Marte iar femeile de pe Venus”. Unii vor crede ca pe barbati ii atrag sanii, altii ca funtul sau picioarele, altii vor crede ca culoarea parului este factorul atractiei insa studiile ne arata ca nu asta este cauza.

Un studiu realizar in anul 2001 de catre o prestigioasa universitate Americana arata ceva uimitor, dintre 3 000 de barbati chestionati la intrebarea

“ce va atrage cel mai mult la o femeie?”
au raspuns ca
1. Privirea,
2. Atitudinea,
3. Expresia fetei.
 Nu este uimitor?
 Asa-I ca erati convinsi ca factorul de atractie este altul?

In consecinta, este vorba despre mesajul transmis de acele femei prin privire lor, prin atitudinea lor un mesaj de acceptare un mesaj care spune

“Sunt aici pentru tine”
“Sunt pregatita pentru tine”
 “Sunt a ta”
 “Ma poti cuceri, ma poti avea!”
Iata ce mesaj transmit aceste femei.
 Si barbatilor le plac astfel de mesaje, ii incanta, le starnesc dorinta launtrica de a cuceri, de a birui.
 Iata ca nu sunt legitime intrebarile
“Mai sunt frumoasa?”,
 “mai sunt atragatoare?”
etc.
Intrebarea la care trebuie cautat raspuns este
“Ce mesaj transmit eu sotului meu?
 Prin atitudinea mea, prin expresia fetei, prin imbracamintea mea.

Cred ca este momentul ca fiecare sot sa reinvete arta de a face curte, de a cuceri iar sotiile sa invete iar sa fie atragatoare, ispititoare sa invete sa transmita mesaje corecte sotului pe care il iubeste si cu siguranta acesta va reactiona cu mare placere. Mesajele trensmise de sotie sunt mult mai puternice decat cele transmise de alte femei.