duminică, 2 septembrie 2012

Pastor din Arizona întemnițat pentru studiu biblic la domiciliu

din pricina Mea, veţi fi duşi înaintea dregătorilor şi înaintea împăraţilor, ca să slujiţi ca mărturie înaintea lor şi înaintea Neamurilor. 


Pastorul Michael Salman din Arizona a fost condamnat și privat de libertate timp de 60 de zile pentru că a organizat un studiu biblic la el acasă.
Pastorul Salman și familia acestuia
Avocatul pastorului spune că acesta a fost încarcerat alături de criminali înrăiți și afirmă că i s-a încălcat dreptul la libertatea religioasă garantat de Constituție. Avocatul se teme că asemenea cazuri pot apărea în toată America. „Dacă ai un grup mic în casa ta care se întâlnește pentru orice motiv religios, atunci ai putea ajunge să fii hărțuit de autorități pentru a te conforma regulilor zonale cu privire la instituțiile formale”, a adăugat acesta. Lucrul acesta s-ar putea fi așteptat în una din țările musulmane, cum ar fi Iran sau în altă parte, dar faptul că acest lucru se întâmplă în SUA, este șocant.
Mai mult ca atât, pastorul va fi persecutat și de acum înainte, pentru că timpde 3 ani și jumătate va fi cercetat la domiciliu, cu privire la orice activitate pe care o va face. Salman, tatăl a șase copii, va fi eliberat în Septembrie, după care va avea 10 zile arest la domiciliu și o amendă de 12,180 dolari.
Pastorul a fost învinuit pentru că a încălcat câteva legi din codul orașului, care, de fapt, se referă la instituțiile comerciale. Una din ele ar fi că în domiciliul cuiva nu se pot aduna mai mult de 12 persoane. Dacă se adună așa de mulți oameni, înseamnă că este o biserică deja, dar ei nu au permisiunea pentru biserică acolo.
Procurorul orașului Phoenix a declarat următoarele cu privire la cazul lui Salman: „De fiecare dată când ai în casa ta adunați atât de mulți oameni în mod continuu, așa cum o făcea Salman, noi ne îngrijorăm cu privire la posibilitatea oamenilor de a fi evacuați în caz de incendiu. Casa lui nu este conformată standardelor unei clădiri unde s-ar putea face o adunare..”
Soția lui Salmon crede însă că ei au fost persecutați pe motive religioase.
preluat  de la    Moldova Creştină