duminică, 21 iunie 2015

nu uita ! .... pe verticala esti foarte bine cunoscut.

Modestia a devenit un cuvint aproape absent din vocabularul unora a devenit un arhaism. 
Modestia si pacea interioara insa, sint doua prietene care se tin de mina in viata.
 Cu cit simti mai putin nevoia sa convingi pe altii cine esti tu, cu atit este mai usor sa dobindesti o multumire si o pace interioara. 
Daca pe orizontala nu te stie si nu te apreciaza nimeni ......
nu uita!................pe verticala esti foarte bine cunoscut.
Plus ca nevoia sa te dovedesti tot timpul este o cursa periculoasa, ca sa nu mai spun, la ce munci obositoare supune ea pe bietii oameni. 
Consumi o cantitate de energie enorm de mare ca sa tii in permanenta in aer balonul ala cu succese, laudindu-te si incercind sa-i convingi pe altii de valoarea ta ca fiinta umana, dindu-ti titluri si atribute care mai de care mai pompoase. 
Laudindu-te de fapt nu faci altceva decit sa diluezi starea si simtamintul pozitiv pe care il primesti odata cu multumirea pe care ti-o dau implinirile din viata de care ai avea toate motivele sa te simti multumit.
 Ca sa faci situatia chiar si mai de toata pomina , cu cit incerci mai mult sa demonstrezi cine esti, cu atit ceilalti o sa incerce sa te evite, o sa vorbeasca prin spate despre insecuritatile tale nesiguranta ta si nevoia ta permanenta si obositoare de a te lauda; probabil o sa aiba chiar resentimente fata de tine .
Cu toate astea, ironic chiar, cu cit mai putin cauti aprobarea celor din jur, cu atit esti acceptat si aprobat mai mult. 
Oamenii sint atrasi de cei care in tacere demonstreaza confidenta, incredere in ei insisi; sint atrasi de cei care n-au nevoie sa se strufoce sa arate perfecti, sa fie in virf, sa fie cei mai, sa fie la superlativul absolut tot timpul si care nu lasa nici un strop de glorie pentru altii. 
Cei mai multi oameni plac persoanele care n-au nevoie sa se laude tot timpul, plac mai degraba pe cei care isi desarta cu sinceritate propria inima si care nu isi ridica o statuie propriului Ego in toate pietele publice.
Modestia adevarata ca sa se dezvolte, trebuie insa practicata.

 Si ceea ce este placut este faptul ca practicind-o poti sa obtii rezultate imediate in ceea ce priveste calmul care il dobindesti si simtamintele sanatoase si placute.
   Modestia te va satisface..
Data viitoare cind ai oportunitatea sa te lauzi fa un sacrificiu rezista tentatiei.

 O sa-ti pice bine si tie si noua! 
Multumim!