vineri, 18 martie 2016

Domnul dă înţelepciune

Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau. Aceasta este cea dintâi, si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti .
Cand Dumnezeu ne-a mantuit in indurarea Sa,El a avut un plan specific pentru noi. El ne-a pus in scoala Sa , trecandu-ne dintr-o clasa in alta ,s-ar putea ca acum sa treci prin ” anii de tacere”… perioada ta de pregatire,sau s-ar putea sa iti implinesti si sa-ti dezvolti chemarea. Este interesant cum Dumnezeu ne foloseste abilitatile,talentele si profesiile pentru implinirea scopurilor Sale.El alege ceea ce suntem cat si ceea ce facem pentru Imparatia Sa…Partea noastra e sa ne supunem in toate lucrurile domniei Sale; Dar facem noi acest lucru??? Fiecare zi este un alt capitol din viata noastra,citit atat de Dumnezeu cat si de oameni…Foloseste avantajul zilei de AZI si consider-o ca o ocazie deosebita de a te pregati si implini planul divin pentru viata ta. Moise s-a rugat: ”Invata-ne sa ne numaram bine zilele,ca sa capatam o inima inteleapta!”(Psalmul 90:12) Tu ce intelegi prin aceasta? un citat popular spune:
- ASTAZI este prima zi din restul vietii tale.
Unul dintre lucrurile deosebite in a fi crestin este ca nu stim cat ne va folosi Dumnezeu, sau cand ne va lua;
niciodata nu vom sti ce va urma, ce va fi maine, daca va mai exista un -maine. Prietene, acum e ziua ta.
-e randul tau sa spui DA…
Stim ca voia Sa este buna si desavarsita, te iubeste.
Va indemn deci fratilor pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie,sfanta,placuta lui Dumnezeu;aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.
Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin inoirea mintii voastre,ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna , placuta si desavarsita. (Romani 12:1-2)