sâmbătă, 14 octombrie 2017

Să zidească numai! Dacă se va sui o vulpe, le va dărîma zidul lor de piatră



„Tobia, Amonitul, era lîngă el, şi a zis: “Să zidească numai! Dacă se va sui o vulpe, le va dărîma zidul lor de piatră.” Neemia 4:3

- Sînt oameni care găsesc greşeli în orice lucrare?

Cred că fiecare dintre noi cunoaştem pe cineva care este un adevărat căutător de greşeli, o persoană care trăieşte o mare plăcere atunci cînd descoperă anumite probleme în fiecare lucru care îl înconjoară.

Atunci cînd a început restaurarea zidurilor Ierusalimului, Neemia s-a confruntat deseori cu acest tip de oameni.

De fapt, unii dintre aceşti căutători de greşeli erau chiar din mijlocul poporului său.

Aşa cum ne arată şi versetul biblic de astăzi, aceşti căutători de greşeli au subestimat lucrarea ce era împlinită şi au rîs de cei ce lucrau, spunînd că şi o vulpe poate să dărîme zidul pe care ei îl înălţau.

Iar sarcasmul, cinismul şi criticismul pot provoca mari înfrîngeri.

Se poate să ştii pe cineva care te critică, chiar şi în acest moment: această persoană spune despre tine lucruri care te rănesc şi îţi ruinează viaţa.

Dacă eşti în această situaţie, aş dori să te încurajez şi să te îndemn să nu-i asculţi pe căutătorii de greşeli şi pe toţi cei ce sînt o voce negativă în jurul tău.

Dacă vei continua să-i asculţi, aceştia te vor conduce spre descurajare şi înfrîngere.

De aceea, atunci cînd îţi ies în cale comentariile negative, te încurajez ca în loc să te opreşti ca să le asculţi, să meditezi la Cuvîntul lui Dumnezeu.

Indiferent de starea în care te găseşti, caută azi un timp şi citeşte Psalmul 37.

Acest pasaj biblic care a fost pentru mine o sursă de încurajare în multe situaţii grele ale vieţii, cred că te va ajuta şi pe tine să cîştigi biruinţa în faţa căutătorilor de greşeli din viaţa ta.