marți, 30 iunie 2009

...curand veti auzi: -Iata Mirele iesiti-I in intampinare!!

Cine are mireasa este mire", zicea Ioan Botezatorul despre Domnul Isus" (Ioan 3:29). "Sa ne bucuram, sa ne veselim si sa-I dam slava! Caci a venit nunta Mielului, sotia Lui s-a pregatit si i s-a dat sa se imbrace cu in subtire, stralucitor si curat" - (inul subtire sunt faptele neprihanite ale sfintilor). Apoi mi-a zis: "Scrie: ferice de cei chemati la nunta Mielului" (Apoc. 19 :7-9). Stim ca Mielul de jertfa pentru pacatele noastre a fost Isus Hristos, si tot El este si Mirele. Cine este mireasa? Este Biserica, sau mai exact, totalitatea celor credinciosi, salvati prin jertfa Lui Isus, din orice neam, semintie sau limba, barbati, femei, copii, de pe intreg pamantul, din toate timpurile care au plecat deja in vesnicie, care traiesc pe pamant sau care vor mai fi pana la revenirea Mirelui, Isus Hristos. Acest lucru este ilustrat de Ioan in Apocalipsa 7:9. Am incercat cu aceasta ocazie sa aduc mai multe lucruri despre El, insa cele pe care nu le-am scris sunt mult mai multe decat acestea scrise aici. Totusi cred ca ele sunt suficiente pentru a ne face o imagine a ceea ce este Fiul Lui Dumnezeu in Univers, ceea ce a facut El pentru noi oamenii si ce ne-a pregatit El tuturor celor ce-L ascultam aici pe pamant. Multe dintre calitatile, atributele si actiunile Lui se interfereaza sau se completeaza cu cele ale Lui Dumnezeu Tatal si cu ale Duhului Sfant, pentru ca cei Trei una sunt in caracter si in tot ceea ce fac.

La acest mare jubileu n-ai vrea sa faci un cadou Celui sarbatorit? (asa se obisnuieste). Ce I-ai putea da? Ce-ar putea sa-i dea omul muritor Celui ce a creat totul si le are pe toate? Ce surpriza placuta I-ai putea face? Chiar sa-I lipseasca Lui ceva? Sa stii ca Celui ce are totul, paradoxal ii lipseste totusi ceva si mai ales cineva. Acel cineva esti chiar tu, indiferent cat de mare sau cat de neinsemnat te vezi sau te vad altii. Asa cum esti, si cu tot ce ai, tu insuti esti cadoul pe care-l poti face Celui sarbatorit! Poate ca ai pacate multe. Dar El chiar pentru asta a venit si a murit ca sa-ti ierte pacatele. Apuca drumul spre Rai acum la acest grandios jubileu, ca sa ajungi astfel printre acei imbracati in haine albe- Maranata-Vino Doamne Isuse!

Astept o Zi de inviere, In zori cand am sa ma destept, Sa simt o noua adiere De haruri noi si de putere... Dar pan-atunci, lucrez si-astept! Astept o sfanta dimineata, Cand Domnul nostru bun si drept, Ne va trezi la noua viata, La intalnirea cea mareata... Dar pan-atunci, iubesc si-astept! Astept un ceas si-o vesnicie Cand glasul Sau cel intelept, Ne va trezi pe toti din glie, La straluciri si bucurie... Dar pan-atunci, veghez si-astept! Astept o clipa de schimbare, - Fiorul ei imi arde-n piept - Cand trambita de desteptare, Ne va chema la sarbatoare... Dar pan-atunci, eu cant si-astept! (de Valentin Popovici)