joi, 17 septembrie 2009

venirea Domnului nostru Isus Hristos ....

când va veni, în ziua aceea ..să vă găsească vrednici de chemarea Lui, şi să împlinească în voi, cu putere, orice dorinţă de bunătate, şi orice lucrare izvorâtă din credinţă,pentru ca Numele Domnului nostru Isus Hristos să fie proslăvit în voi, şi voi în El, potrivit cu harul Dumnezeului nostru şi al Domnului Isus Hristos.
E-aproape miezul noptii,e ceasul de veghere, Si-n candela uleiul se mistuie-n tacere; E ceasul asteptarii,al noptii-ntunecoase… Fecioare chibzuite,aveti ulei in vase? 1 Ioan 2:28 Ramaneti in El,pentru ca atunci cand se va arata El,sa avem indrazneala si,la venirea Lui,sa nu ramanem de rusine si departati de El. Matei 25:1 Atunci Imparatia cerurilor se va asemana cu zece fecioare, care si-au luat candelele, si au iesit in intampinarea mirelui. Domnul Isus a ales ca fundal pentru pilda celor zece fecioare un tablou plin de viata al unei nunti antice din Orientul Apropiat. Seara,alaiul il astepta pe mire la casa miresei. Tanarul isi lua mireasa si in cantecele multimii o ducea la casa lui,unde incepea sarbatoarea. Matei 25:5 Fiindca mirele zabovea, au atipit toate, si au adormit. Cele zece fecioare din pilda incercau “sa patrunde cu privirea” (candelele) prin “intunericul noptii” semne ale venirii mirelui. Cum mirele intarzaia,ele au obosit asteptand.Prin pilda celor zece fecioare,Domnul a ilustrat starea lumii contemporana cu revenirea Sa. Matei 25:3 Cele nechibzuite, cand si-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; Exista unele obiective pe care nu le putem implini in ultimul moment. Nu putem astepta sa fim gata pentru intalnirea cu Hristos daca nu ne-am pregatit pentru El. Dupa cum fecioarele neintelepte nu au putut imprumuta ulei de la colegele lor,nici noi nu putem “imprumuta” in ultima clipa o viata traita in ascultare de Dumnezeu. Matei 25:4 dar cele intelepte, impreuna cu candelele, au luat cu ele si untdelemn in vase. Cei care il urmeaza pe Hristos sunt asemanati cu fecioarele intelepte,care au vegheat si s-au pregatit clipa de clipa pentru mareata intalnire cu Mirele. Matei 25:8 Cele nechibzuite au zis celor intelepte: ,Dati-ne din untdelemnul vostru, caci ni se sting candelele. Fecioarele neintelepte au apelat la cele prevazatoare cerandu-le ulei. Refuzul fecioarelor intelepte nu este o dovada de egoism,ci intareste idea ca pregatirea pentru revenirea Domnului Isus Hristos este ceva cu totul si cu totul personal:
Cele intelepte le-au raspuns: ,Nu; ca nu cumva sa nu ne ajunga nici noua nici voua; ci mai bine duceti-va la cei ce vand untdelemn si cumparati-va. Credinciosia nu se poate nici imprumuta,nici cumpara:
Pe cand se duceau ele sa cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata, au intrat cu el in odaia de nunta, si s-a incuiat usa. In pilda celor zece fecioare se vorbeste despre un timp de asteptarea,simbolizand asteptarea reintoarcerii lui Hristos,pe care o traim noi astazi. In acest timp,credinta noastra este adeseori incercata,iar noi suntem inclinati sa obosim. Timpul cand soseste mirele este acel moment din istoria pamantului cand Domnul Isus Hristos se va intoarce:
La miezul noptii, s-a auzit o strigare: ,Iata mirele, iesiti-i in intampinare! Cum va arata lumea chiar inainte de a doua Sa venire? Matei 24:5 Fiindca vor veni multi in Numele Meu, si vor zice: ,Eu sunt Hristosul! Si vor insela pe multi. Matei 24:6 Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va spaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Matei 24:12 Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci. Matei 24:37 Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. Matei 24:38 In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, Luca 21:11 Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciuma; vor fi aratari inspaimantatoare, si semne mari in cer. In ciuda avertizarilor despre potopul iminent,contemporanii lui Noe si-au continuat goana dupa satisfacerea placerilor,neglijand cu totul evenimentul ce urma sa vina. Exact aceeasi este atitudinea lumii de astazi in fata revenirii lui Hristos. Revenirea Mirelui Isus Hristos ii va lua pe multi pe neasteptate. Atunci va fi prea tarziu:
Mai pe urma, au venit si celelalte fecioare, si au zis: ,Doamne, Doamne, deschide-ne!
Dar el, drept raspuns, le-a zis: ,Adevarat va spun, ca nu va cunosc! Nu va mai fi timp pentru a umple candelele cu ulei si a iesi in intampinarea Mirelui. Astazi inca se mai poate. Astazi! Dar maine? Fii gata pentru a te intalni cu Mirele Ceresc! Matei 25:13 Vegheati dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul in care va veni Fiul omului.