marți, 27 octombrie 2009

Bucuraţi-vă întotdeauna

Când vii tu bucurie a sufletului meu Şi inima şi ochii de lacrimi umezesc.. Naintea ta adie spre mine –a ta mireasmă Şi m-aş deschide întregul adânc să te cuprind. Această adiere preadulce de la tine, E ca ivirea zilei de praznic aşteptat

Are bucuria un loc special în inima ta ?Înainte de a începe să citesti gândurile de mai jos, stai câteva minute si te gândestela aceste întrebări:

-Ce aduce bucurie în inima ta?

-Te bucuri în prezenta Domnului când stai de vorbă cu El în rugăciune?

-Dar când cânti laudele Domnului?

- Cânti cu bucurie, cu toată inima ?

În Proverbe scrie: O inimă veselă înseninează fata, dar când inima este tristă, duhuleste mâhnit. -Bucuria de a-L avea pe ISUS în inimă se reflectă pe fata ta?

-Te-a întrebat vreodată cineva de ce esti asa de bucuros?,-

-Arăti de parcă nu ai avea nici o problemă în viata ta?

Personal, am fost întrebat de mai multe ori, iar atunci m-am gândit că :-Proverbe 15:13 - ,,o inimă veselă înseninează fata”, poate fi trăit. Bucuria de a-L aveape ISUS în inimă trebuie să fie văzută si de aproapele nostru.

Te bucuri de lucrurile simple?

-o floare, un apus de soare, pace (în această vreme când în alte locuri sunt războaie),libertatea de a-ti manifesta credinta (când atâtia frati sunt privati de aceasta si sunt închisi)

- te bucuri de natura pe care atât de minunat a creat-o Dumnezeu pentru tine?

-si Domnul iti ofera atâtea alte lucruri ce pot umplea inima ta de bucurie! Doar sa-L lasi. Iar când tu ai inima plină de bucurie nu o poti tine doar pentru tine, pentru că :

-o privire prietenoasă înveseleste inima, o veste bună întăreste oasele (Proverbe 15:30).

Când ai bucurie în inimă si privesti înspre cel de lângă tine cu drag,prietenos, aduci bucurie în inima lui. Cred că la aceasta ne-a chemat ISUS: să fim o motivatie la bucurie pentru cei din jurul nostru. Este prea multă tristete, amărăciune,ură, supărare în inimile oamenilor. Toate acestea ,,uscă oasele”, asa cum scrie în Proverbe 17:22b.

Dragi tineri, haideti să lăsăm să inunde inimile noastre si ea să curgă si spre cei din jurul nostru. Noi nu putem schimba lumea, dar putemschimba viata noastră prin a-L lăsa pe ISUS să umple inimile noastre de BUCURIE; iar aceasta să aibă efect asupra celor din jurul nostru prin felul cum îi privim, printr-un ZÂMBET frumos.

Un proverb spune: ZÂMBETUL este cel mai scurt drum între două inimi. Psalmul 22:26b: VESELĂ SĂ VĂ FIE INIMA PE VECIE.

Fii binecuvântată adâncă bucurie Comoară luminoasă a sufletului meu.