miercuri, 28 octombrie 2009

Lumina lumineaza in intuneric

“Uitati-va, deci, cu luare aminte ia Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima” (Evrei 12:))

Simti ca esti neinteles? Nu esti singur! Cel mai neinteles om care a trait vreodata a fost Isus. Criticii au ras de nasterea Sa, au pus la indoiala originea Sa divina, l-au dispretuit scopurile, i-au ponegrit invataturile, au fost suspiciosi in privinta motivelor Sale, critici la adresa metodelor Sale si furiosi pe mesajul Sau. In final, L-au dat la moarte prin rastignire! Aceasta explica ceea ce a dorit apostolul Ioan sa spuna cand a scris: “… A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit” (loan 1:5-11). Oriunde s-a dus, Domnul Isus a dat de neintelegere si respingere. Totusi, in pofida acestor lucruri, El a indurat. Prin harul Sau si tu o poti face!

Biblia spune: “sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne infasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte. Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-l era pusa inainte, a sufe­rit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitati-va, deci, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre” (Evrei 12:1-3). Asadar, in cursa in care alergi astazi:

-depisteaza lucrurile care te incetinesc;

-depis­teaza lucrurile care iti pun piedica;

-recunoaste faptul ca obstacolele si opozitia fac parte din cursa si nu te lasa descurajat. Cum poti face asta? Atintindu-ti privirii asupra lui Isus si luand pu­tere de la El in fiecare zi.