sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Ajutati pe sfinti...

“Chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii” (Galatenl 6:1)

Cand cineva pacatuieste, Dumnezeu spune: “sa-l ridicati cu duhul blandetii”. Dar ce faci daca s-a facut de rusine si a alimentat scepticismul celor care-i considera pe crestini ipocriti? De ce sa te deranjezi pentru un asemenea om?

In primul rand, fiindca Biblia spune: “chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala … ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu”. Daca ti s-ar intampla tie, ai vrea sa te ajute cine­va, nu? Si daca crezi ca nu ai delapida niciodata bani sau ca nu ai avea niciodata o aventura cu cineva sau ca nu ai plesni un copil, mai gandeste-te o data. Cand te afli intr-o stramtorare finan­ciara, esti privat de somn, singur si deprimat, sau cand casnicia ta sta pe nisipuri miscatoare, ai putea ramane surprins ce ai fi in stare sa faci. Pavel spune: “cine crede ca sta in picioare, sa ia seama sa nu cada” (1 Corinteni 10:12).

In al doilea rand, fiindca Domnul Isus este exemplul tau. Chiar daca pentru fariseii care isi ascundeau pacatele sub fatada religiei Domnul Isus nu si-a facut timp, El nu a condamnat nici macar o data pe cel care “a cazut deodata” in ispita si greseala. Cand s-a pocait, El l-a iertat si I-a ridicat. Teologul Victor Shepherd scrie: “Cand ne aflam fata in fata cu cineva care a fost surprins fiindca pacatul l-a ajuns din urma, ii aruncam vina in fata sau ne gandim ca avem si noi? I-o aruncam in fata sau il luam de dupa umeri si ne manifestam dragostea? Ne consideram superi­ori sau spunem: “Da-mi mana, cunosc calea ce duce la cruce?”