luni, 16 noiembrie 2009

M-am luptat lupta cea bună,

Realitatile luptelor din viata crestina

Viata este un câmp de luptă.

Dusmanul, mester mare, trage cu săgeti tintite cu atentie înspre noi, uneori zilnic, încercând să distrugă umblarea noastră cu Dumnezeu. vom cauta să ne uităm la modul în care putem să ne ferim de aceste săgeti si să plecăm din această luptă victoriosi.

1.Traiti o viata de evlavie.

Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi”, pentru ca nici unul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.(Evrei 3:13)

Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33, Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu nebunii o duce răuProverbe13:20)

2.-Fugiti de cei rai

"Nu vă înselati: Tovărăsiile rele strică obiceiurile bune.”

Unii tineri cred că o companie rea nu va putea să îi doboare. Însă Biblia spune:„Tovărăsiile rele strică obiceiurile bune.”

3.- Bizuiti-va pe cei buni

„Ci îndemnati-vă unii pe altii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi” pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înselăciunea păcatului.” (Evrei 3:13)

În special când este vorba despre dependente, poate că ar fi bine să vă alăturati unui grup de sprijin, cu alte persoane care caută să biruiască aceeasi dependentă. Poate că veti putea să găsiti grupuri de oameni care suferă de abuz de mâncare, de droguri, alcoolici si alte domenii problemă. Dacă vă gânditi că s-ar putea să aveti una din aceste probleme,discutati cu o persoană de încredere sau cu frati slujitori care ar putea să vă ajute.Cum stau lucrurile cu ispita cu care vă confruntati acum? Ar fi mai diferite lucrurile dacă ati avea alti prieteni?

4.-Cautati pe Dumnezeu -

Fugi de poftele tinereţii, şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.(2 Timotei 2:22 )

Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pământeşti. Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi. Galateni 5:16-17).

Viata crestină nu este asa de mult una de care să fugi, cât una pe care să o urmăresti. La fel cum relatia pasionată de dragoste a unui bărbat cu sotia sa face ca sansele de a cădea în ispita de a o însela să fie foarte mici, tot asa probabil că lucrul care poate împiedica cel mai mult o înselare a lui Dumnezeu este o relatie de dragoste cu El. Cum este viata voastră personală de părtăsie cu El?