vineri, 13 noiembrie 2009

Ajutati pe sfinti....

"Chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii” (Galateni 6:1)

Cuvantul pacat vine de la cuvantul “a calca stramb”, ceea ce inseamna sa calci in directia gresita sau sa faci o eroare de judecata sau de conduita. Cand iti pierzi echilibrul sau cand aluneci pe un trotuar acoperit de gheata, tu nu ai vrut sa cazi, dar s-a intamplat si ai nevoie de ajutor ca sa te ridici. Acesta este genul de pacat de care vorbeste Biblia cand spune: “sa-l ridicati cu duhul blandetii”. In greaca, cuvantul “a ridica” are doua intelesuri:

1.-Repararea unui os rupt. Pavel spune: “alcatuim un singur trup in Hristos” (Romani 12:5). Cand ne gandim la acest lucru, familia spirituala este chiar mai importanta decat familia fizica fiindca va dura pentru totdeauna. Prin ridicarea unui frate sau a unei surori care au cazut in pacat, tu ajuti la vindecarea ranii lor si ii ajuti sa redevina un madular vital si functional in trupul lui Hristos.

2.-Scoaterea unei tumori. Tumorile maligne ameninta viata, iar tumorile spirituale ameninta sufletul. Extragandu-le, tu ajuti nu doar la mantuirea cuiva, dar asculti de versetul care spune: “Purtati-va sarcinile unii altora, si veti implini astfel Legea lui Hristos” (Galateni 6:2). Si nu fa greseala de a duce mai departe rusinea lor caci aceasta umilinta este o povara. Totusi, “Asadar, cat avem prilej, sa facem bine la toti, si mai ales fratilor in credinta” (Galateni 6:10). In armata lui Dumnezeu nu trebuie sa ne impuscam ranitii. Intr-adevar, daca cei raniti nu gasesc mila in ran­durile celor rascumparati, unde vor gasi?