luni, 22 august 2011

Ferice de omul care se teme de Domnul, şi care are o mare plăcere pentru poruncile Lui!


Sămînţa lui va fi puternică pe pămînt; neamul oamenilor fără prihană va fi binecuvîntat
Psalmul 112 este o descriere a ceea ce inseamna sa traiesti in binecuvantarile lui Dumnezeu.
Primul verset reprezinta usa pe care trebuie sa intri pentru a le primi. “Ferice de omul care se teme [se increde, il lauda si asculta] de Domnul, si care are o mare placere pentru poruncile Lui!”
 Cand vezi ce le ofera Dumnezeu acestor oameni, vrei sa te grabesti la versetul urmator.
 Dar nu poti, trebuie sa te califici!
Acest verset este eticheta cu pretul; verific-o atent.
Nu poti face nimic pentru a castiga dragostea lui Dumnezeu, dar trebuie sa asculti de El pentru a trai in binecuvan­tarile Lui, iar cand te califici, iata rasplata:
“Samanta lui va fi puternica pe pamant; neamul oamenilor fara prihana va fi binecuvantat. El are in casa bogatie si belsug, si neprihanirea lui dainuieste in veci. Celui fara prihana ii rasare o lumina in intuneric, El este milostiv, indurator si drept. Ce bine-i merge omului care face mila si imprumuta pe altul, si care isi randuieste faptele dupa dreptate! Caci el nu se clatina niciodata; pomenirea celui neprihanit tine in veci. El nu se teme de vesti rele, ci inima lui este tare, increza­toare in Domnul. Inima ii este mangaiata, n-are nici o teama, pana ce isi vede implinita dorinta fata de potrivnicii lui. El este darnic, da celor lipsiti; milostenia lui tine in veci; capul i se inalta cu slava”
(Psalmul 112:2-9).
Aceasta inseamna sa traiesti in binecuvantarile lui Dumnezeu.