miercuri, 11 noiembrie 2009

noi nu cădem de oboseală

Pavel scrie: “Caci toate aceste lucruri se petrec in folosul vostru pentru ca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţumirile spre slava lui Dumnezeu.De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste din zi in zi. Caci intristarile noastre usoare de o clipa lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnica de slava” (2 Corinteni 4:15-17).

Remarcati cuvintele: “noi nu cadem de oboseala”. De fiecare data cand dorim sa mergem inainte apare un obstacol care ne taie calea. Iar Cuvantul lui Dumnezeu ne invata ca trebuie sa ne asteptam la "intristari".

Ce ar face un om cu viata lui daca nu i-ar sta nimic impotriva?

Fiindca necazul este prietenul nostru, desi nu pare asa. Fiecare obstacol pe care il depasim ne invata despre ca­litatile si slabiciuni noastre. Ne modeleaza, ne face mai intelepti si mai increzatori.

vrajmasi ai perseverentei pe care ar trebui sa-i înfrângi în fiecare zi:

-Lipsa energiei oamenii energici sunt ca o nuia flexibila care are un interior proaspat, verde si viu.Când este rasucita, nuiaua se îndoaie, dar nu se rupe; ci sare înapoi si continua sa creasca. Aceasta este o descriere excelenta a perseverentei.

Nu trebuie sa devenim uscati, lipsiti de viata si inflexibili. Trebuie sa ne apropiem de harul lui Dumnezeu si sa ne straduim sa revenim la pozitia initiala oricum ne-am simti.

-Lipsa viziunii.

Tot ceea ce este creat este în realitate creat de doua ori. Mai întâi este creat mintal, apoi fizic. Si de unde vine creativitatea noastra? De la Dumnezeu, Creatorul nostru, care ne-a facut dupa asemanarea Lui (Geneza 1:27).

-Viziunea care vine de la Dumnezeu te va face sa mergi înainte când nimic altceva nu te mai motiveaza. Lipsa viziunii te va face sa te împiedici pe cale.

-Lipsa scopului .Perseverenta este încapatânarea care are scop.Este foarte dificil sa-ti dezvolti perseverenta când îti lipseste simtul scopuiui. Dimpotriva, când ai un simt al scopului plin de pasiune, energia creste, obstacolele devin ocazionale, iar perseverenta câstiga. Campionii nu se fabrica în sala de gimnastica, ci ei sunt plamaditi din ceva ce vine din launtrul lor; o dorinta, un vis, o viziune. Ei au vitalitate pâna în ultimul moment. Ei trebuie sa fie rapizi, sa aiba dibacie si vointa. Dar vointa trebuie sa fie mai puternica decât dibacia.

Azi fii plin de energie pentru Dumnezeu,implineste-ti viziunea ce EL ti-a poruncit-o prin perseverenta, infrutand obstacolele iesi biruitor!