vineri, 2 decembrie 2011

tinerii au nevoie de crestini maturi...

2 Timotei 1:4-5
 - Căci mi-aduc aminte de lacrimile tale, şi doresc să te văd, ca să mă umplu de bucurie. Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşuit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tine. 
 Timotei poate fi privit ca imaginea crestinului neprefacut si sincer pe Calea Domnului. 
Credinta lui este total neprefacuta scopul principal al credintei lui fiind sa slujeasca Domnului si sa ii fie placut Lui (1 Tim.1:5). 
De asemeni cresterea lui in interiorul familiei este deosebita, pentru ca cei din familia sa aveau o marturie deosebita a credintei lor.
 El a ajuns sa cunoasca credinta in Domnul Isus prin mama sa Eunice care la randul ei a cunoscut-o prin mama sa Lois. 
Se pare ca acesti parinti au fost pentru copii lor un exemplu bun de urmat asa cum s-ar cere in multe familii crestine.
Astfel Lois (agreabila, incantatoare) a aratat prin marturia vietii ei ca aceasta credinta in Domnul Isus este "agreabila" si chiar "incantatoare" si astfel fiica ei Eunice a ales si ea la randul ei Calea Domnului. 
La randul sau Eunice (bun succes, victorie buna, biruinta) a fost prin viata ei de credinta o marturie a "biruintei" Domnului astfel incat fiul ei Timotei a vazut in aceste doua femei crestine o frumoasa marturie a vietii de credinta si o biruinta deosebita pe care o poti avea alegandu-l pe Domnul Isus. Este nevoie de astfel de marturii si in zilele noastre, care sa fie nu numai in exteriorul familiei ci si in interiorul acesteia.
 Timotei ajunge sa il cunoasca pe Pavel (Fapte 16:1-3) si in urma acestui lucru nu apare nimic in credinta sa care sa il distanteze pe Timotei in relatia cu mama sau bunica sa. 
In timpul nostru desi cunostinta biblica a crescut totusi exista distantari vizibile intre tineri si batrani. Iar aceste distantari sunt atat de mari incat in multe cazuri familiile tinere au trebuit sa se mute separat de cei mai in varsta. 
Am vrea sa atragem atentia asupra acestui aspect pentru ca in vechime pe timpul apostolilor nu exista un asemenea fapt. 
Purtarea multor crestini in varsta cat si a unor tineri lasand mult de dorit.
 Iar marturisirea unora sau a altora despre aceste lucruri va da de gandit oricarui pastor.
 Relatia dintre Timotei si Pavel este deosebita, pentru ca Pavel era un crestin deosebit.
 Timotei creste si se maturizeaza sub indrumarea lui Pavel inca de mic.
 Deci aceasta ar trebui sa fie si efectul unor crestini maturi asupra celor tineri.
 Lacrimile lui Timotei curgeau atunci cand stia ca trebuie sa se desparteasca de Pavel, dar nu numai ale lui Timotei (Fapte 20:37).
 De aceea multi tineri ar avea nevoie de crestini maturi precum Pavel, dar oare gasesc ei?