sâmbătă, 5 iunie 2010

Unde esti Doamne?

Dacă întrebi pe cineva ”unde este Dumnezeu?” răspunsul e inevitabil ”în cer”.
Dar Domnul Dumnezeu a creat cerurile și pământul. Dumnezeu nu e limitat sau inclus în creația Sa.
El e dincolo de toate lucrurile create, iar cerurile, la fel ca și pământul, au fost create.
 Da, cerurile sunt de o altă natură, nefiind alterate din punct de vedere spiritual, dar totuși asta nu schimbă faptul că sunt create şi deci nu au o natură absolută.
Dumnezeu nu a apărut odată cu cerurile și apoi a decis să facă pământul că se plictisea cu îngerii în ceruri.
 Dumnezeu a existat când nu existau nici măcar cerurile.
Dumnezeu a fost înainte de a exista orice lucru creat.
Dumnezeu nu a început să existe odată cu creația Sa. DA, cerurile au o calitate superioară față de pământ, dar Dumnezeu nu se găseşte într-un loc datorită capacității superioare a locului respectiv.
 Dacă El se află într-un loc este doar pentru că vrea să fie acolo.”
Dumnezeu nu Și-a creat cerurile ca să locuiască El în ele, pentru că nu avea o casă și apoi a creat pământul pentru muritori. Nici vorbă. Tot ce se găseşte în ceruri a fost creat la fel cum tot ce se găseşte pe pământ a fost creat. Este scris că cerurile cerurilor nu-L pot cuprinde (2 Cronici 2:6)
Dar cine poate să-I zidească o casă, când cerurile şi cerurile cerurilor nu-L pot cuprinde?
iar pământul cu atât mai puțin. Da, cerurile au o altă natură spirituală față de pământ, pentru că în ceruri este Slava lui Dumnezeu, dar prin Jertfa lui Domnului Isus, pământul (adică omul) a fost ridicat la o natură superioară chiar şi față de ceruri, deoarece Însuşi Dumnezeu locuieşte în mine în toată plinătatea Lui. El pe care nimic nu-L poate cuprinde, Îl cuprinde inima mea imperfectă. Ce Dumnezeu umil... Să aleagă să locuiască în mine.
Dacă Îl las pe El să locuiască în mine nu doar ca şi un chiriaş ci ca și Stăpân, atunci, lumea nu va mai trebui să vină să întrebe ”unde este Dumnezeu?” pentru că se va vedea că e în mine și în tine.