duminică, 3 octombrie 2010

lucrători împreună cu Dumnezeul Suveran!



Unul dintre privilegiile cele mai uimitoare pe care Domnul le oferă copiilor lui este posibilitatea de a participa la ceea ce El face.

Cel care nu are nevoie de ajutor si are puterea de a face ce vrea El ne cheamă cu forţele noastre de muncă alături de el pentru a realiza scopurile Sale pe pământ.

Pentru că ştie că avem nevoie de un ţel mai înalt în viaţă decât clădirea regatelor noastre personale, El ne ofera sansa de a lua parte la construirea Împărăţiei Lui. Deoarece mulţi oameni cred că "lucrarea lui Dumnezeu" este o activitate realizată de misionari, pastori, sau biserici, am nevoie pentru a clarifica ce înseamnă cu adevărat acest termen. Diavolul a încercat să ne păcălească să creadă că ne putem separa viaţa noastră în două zone distincte:-religioase şi laice. După ce vom accepta acest lucru, el poate induce în eroare cu uşurinţă tipul nostru de gândire în care "lucrarea Domnului" se face numai de către clerul sau de cei care servesc într-o biserică. Conform Scripturii, fiecare credincios este "manopera Lui", noi suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. ""(Efeseni 2:10). Nu există nici o diviziune a zonelor laice şi religioase în viaţa creştinilor. Tot ceea ce facem şi este de făcut ", ca pentru Domnul, Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, (Coloseni 3:23). În acest scop trebuie să fim fideli la locurile de muncă ale noastre, având grijă de casele noastre şi familii, sau satisfacerea nevoilor în biserică sau comunitate, noi suntem cei ce deservesc pe Hristos şi care participă în activitatea Sa. Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. (Dumnezeu şi colegii Lui"-1 Cor 3:9).,

Avem nevoie să ştie cum să contribuim la atingerea obiectivelor sale pe calea Lui. Un principiu călăuzitor minunat se găseşte în Zaharia 4:6-7. După 70 de ani de captivitate babiloniană, israeliţii au fost lăsaţi să se întoarcă la Ierusalim pentru a reconstrui lor în templu. Sub comanda lui Zorobabel, au pus bazele, dar din cauza hărţuirii şi dificultăţii, templul a rămas neterminat timp de 15 ani. Domnul a trimis un mesaj la profetul Zaharia, încurajând pe Zorobabel de a persevera şi promiţătoare promisiune- finalizarea templului

. Deşi munca pe care Dumnezeu o ordonă variază în funcţie de fiecare individ şi de generaţie, principiul e acelaşi.

El le-a dat lui Zaharia cu mii de ani în urmă dar,se aplică încă şi astăzi: Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, – zice Domnul oştirilor! – ( Zaharia 4:6)..