joi, 21 octombrie 2010

tu lupţi pentru a primi binecuvântări?

Iacov era în drum spre Canaan și urma să îl întâlnească pe Esau, fratele lui de care se temea.
Din acest motiv şi-a împărțit familia şi averile în 2 tabere ca în eventualitatea unui atac din partea lui Esau, măcar una din tabere să scape. După ce i-a trecut pârâul, Iacov a rămas singur.
Dumnezeu l-a ”urmărit” toată viața pe Iacov să-l aducă la acest moment.
Iacov s-a născut luptându-se să fie binecuvântat. Din pântecele mamei lui şi-a dorit să aibă dreptul de întâi născut şi s-a luptat până când l-a primit.
Și-a dorit binecuvântarea tatălui său pentru care a fost gata să înşele, lucru pe care l-a şi făcut.
Iacov n-ar fi avut nici o şansă şi astăzi nu am fi citit din Scripturi despre Iacov, dacă acesta n-ar fi căutat binecuvântarea mai presus de orice.
Ar fi fost doar un om mediocru care nu a făcut nimic semnificativ şi probabil cel mult i s-ar fi scris genealogia. Dar Iacov s-a luptat cu tot ce-a avut el şi dacă nu a existat nici o şansă, el și-a făcut o şansă. Atât de mult a prețuit să fie binecuvântat, încât Dumnezeu Însuşi s-a coborât să-l atingă pe omul ăsta obsedat de binecuvântări...
Dar ca să facă acest lucru, Dumnezeu a avut nevoie să-l izoleze pe Iacov, să-l facă să rămână singur, pentru că atunci când te întâlnești cu Dumnezeu, atunci când El vine să te vadă, nu vine să-ți vadă familia, nu vine să-ți vadă averile, nu vine să-ți vadă abilitățile ci vine să te vadă doar pe tine. Aşa s-a dus Dumnezeu la Iacov, dar Iacov a crezut că e atacat de Esau în întuneric aşa că a început să se lupte cu Dumnezeu, crezând că îi este duşman.
S-a luptat cu El cât a ținut întunericul, până la revărsatul zorilor când a văzut că nu era Esau, ci era Stăpânul lui, era chiar Domnul Atotputernic.
Atunci Iacov s-a prins de Domnul, la fel cum s-a prins de călcâiul lui Esau şi Dumnezeu  nu i-a putut birui disperarea.
Să te prinzi de El cu aşa înverşunare încât Dumnezeu să nu-ți poată rezista...
Nu în sensul că era mai tare fizic Iacov decât Dumnezeu, dar credința, disperarea, dorința lui Iacov l-au dat gata pe Domnul.
Slăbiciunea lui Dumnezeu suntem noi... şi atunci când ”îl biruim” n-o facem pentru că am fost mai puternici, ci doar pentrucă  i-am atins inima de Tată atât de mult, încât Domnul nu mai poate lupta cu noi...
Nu mă refer la a te lupta cu Domnul din răzvrătire ,pentru că El stă împotriva celor mândri, dar mă refer la a te lupta cu El pentru binecuvântări.
Știu că e un curent de idei care propagă ”binecuvântări gratuite” la tot pasul ... dar eu nu cred în aşa ceva. Dacă ar fi aşa, înseamnă că Dumnezeu a fost nedrept cu ce mai mulți oameni.
Cred că Domnul nu e sărac în binecuvântări şi că vea să ni le dea, dar nu oricum.
Domnul Dumnezeu nu dă binecuvântări care să fie luate de-a gata.
Domnul dă când te-ai prins cu tot ce eşti şi ce ai vrea să fii de El şi nu te laşi de El până când nu te binecuvintează.
Domnul Dumnezeu binecuvintează când ți-a spus
-”lasă-mă să plec!”
şi tu ai înțeles în inima ta şoptindu-se:
-”Nu mă mai ține!
.......căci vreau să te binecuvintez”.
Domnul s-a purtat cu Iacov de parcă singurul motiv pentru care a venit acolo a fost să se lupte cu el, dar Iacov nu s-a lăsat intimidat de aparenta respingere ci s-a țint şi mai strâns de Dumnezeu, până când i-a fost schimbat numele.
După aşa luptă, Dumezeu a văzut un alt om.
-Nu l-a mai văzut pe Iacov care înşeală să fie binecuvântat, care caută scurtături ca să capete binecuvântări, ci l-a văzut pe Israel –
Asta nu înseamnă că Israel nu a mai fost numit Iacov după acest incident, ba, a mai avut multe momente când a fost Iacov-
Domnul Dumnezeu S-a numit Dumnezeul lui Israel,
Dumnezeul omului care s-a luptat,
Dumnezeul omului care i-a biruit inima,
Dumnezeul omului care s-a ținut strâns de Domnul şi a preferat să şchiopăteze toată viața, dar să fie binecuvântat.
Poate treci prin momente când te lupți în întuneric şi nu vezi fața Celui cu care te lupți, dar ai impresia că eşti atacat de duşman!
...aşteaptă zorile să-i vezi fața şi dacă e duşmanul, atunci doboară-l căci ți s-a dat puterea, dar dacă e Domnul Dumnezeu  prinde-te de El şi nu-L lăsa până când nu te va binecuvânta.
Nu-L lăsa nici dacă ți-ar spune
-”nu”.
Dacă doar putere să te ții de El ți s-a dat, nu te lăsa dărâmat de faptul că îți spune că vrea să plece, pentru că dacă asculți atent de fapt îți spune ”vreau să te binecuvintez!”
-vei lupta pentru a primi binecuvântări?
-vei trăi o viaţă plenară ştiind căci Dumnezeul lui Israel te doreşte doar pe tine pentru a -ţi dărui binecuvântarea şi un nume nou?