vineri, 17 decembrie 2010

Noua sugestii pentru o casnicie suferinda

1. Niciodata divortul nu trebuie considerat o optiune. Nu este solutia problemei tale. Divortul nu este o alternativa, deoarece asa spune Dumnezeu.
2. Nu te compara cu partenerul tau, si nici casnicia ta cu a altora.
Nu este nicio alta persoana pe pamânt ca tine. De asemenea, partenerul tau este unic. Asta înseamna ca aveti o casnicie unica.Lasa-L pe Dumnezeu sa faca casnicia voastra ceea ce ar vrea El s-o faca. El o va face perfecta!
3. Iarta-ti partenerul. Trebuie sa ierti asa cum Hristos te-a iertat pe tine. Tu esti un pacatos. Ea este o pacatoasa. Nu esti perfect –asadar, fiti gata sa va iertati unul pe altul. Si fa-o imediat, sau resentimentele vor aparea.
4. Înceteaza cu orice fel de critica. Dragostea nu critica si nu gaseste vina. Daca îti critici partenerul, nu ai o inima plina de dragoste. Schimba critica cu putina lauda. Vei fi uimit de schimbare!
5. Începe sa comunici cu partenerul tau. Comunicarea este complet distrusa în multe case si casnicii. Începe sa asculti ceea ce spune partenerul tau si, de asemenea, ceea ce nu spune. Fii vulnerabil si rupe barierele. Încearca sa spui: „Draga, care este cea mai mare vina a mea?” Apoi spune: „Vrei, te rog, sa ma ajuti pentru
gloria lui Dumnezeu ca vina sa fie înlocuita de victorie?”
6. Refuza sa ai o relatie în afara casniciei care te implica afectiv.Acest înlocuitor ar putea fi chiar o ruda, un prieten sau un vecin. Nu cauta sa-ti gasesti un înlocuitor.
7. Ai încredere în partenerul tau. Ai încredere în sotul/sotia ta,chiar daca el/ea nu are dreptate – tu ai dreptate în a avea încredere. O casnicie trebuie sa fie bazata pe încredere. Nu poate supravietui fara aceasta.
8. Fa ceva în fiecare zi pentru a-ti multumi partenerul – ceva ce stii ca i-ar aduce placere si bucurie acestuia. Asta nu cere mult, darrasplata e mare.
9. Multumeste-I lui Dumnezeu în fiecare zi pentru cele mai bune 25 de calitati ale partenerului tau. Scrie-le undeva. Concentreaza-te asupra lor si binele va eclipsa raul.
                                           -fie-vă căsătoria binecuvântată!