joi, 26 mai 2011

Dumnezeu vrea ca să fii binecuvântat....

Proverbe 29,18:
Când nu este nici o descoperire dumnezeiască , poporul este fără frâu; dar ferice de poporul care păzeşte legea! 
Ceea ce este valabil în acest loc pentru acest popor este valabil şi pentru o adunare, o grupare mică sau o persoană, căci dacă îi lipseşte viziunea şi unui singur om, atunci totul în jurul lui devine fără frâu, lipsit de viaţă.  
Aici este descris un automatism sfînt: Când ceva lipseşte, şi anume viziunea, apare neînfrânarea şi aceasta poate fi îndepărtată doar prin viziune. 
Dumnezeu vrea ca să fii binecuvântat, să îţi meargă bine şi să fie totul în regulă. Dar pentru a ajunge la această stare ai nevoie de viziune. Dacă urmezi viziunea atunci neînfrânarea  nu are nici o şansă, ci domneşte ordine şi disciplină.  
 Există diferite viziuni:
Să-L facem cunoscut pe Dumnezeu, să I ne închinăm. Aceasta este chemarea noastră.
Să creştem spiritual. Acest lucru se aplică pentru fiecare în parte în toate domeniile (nu vrem să creştem doar într-un domeniu).
Să avem părtăşie. Nimeni nu este chemat să fie un călător singuratic. Fiecare profită de celălalt.  
Să pătrundem societatea. Atât timp cât iubeşti un om poţi să şi vorbeşti cu el.  
Care este viziunea ta?
Ioan 5,19-20 Isus a luat din nou cuvântul, şi le-a zis:“Adevărat, adevărat vă spun că, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând, şi tot ce face Tatăl, face şi Fiul în tocmai. Căci Tatăl iubeşte pe Fiul, şi-I arată tot ce face, şi-I vaarăta lucrpri mai mari decât acestea, ca voi să vă minunaţi.
Pentru a declanşa viziunea dumnezeiască în viaţa ta, este important ca să nu faci nimic de la tine însuţi, ci din dragostea şi impulsul Tatălui. Trebuie să ştii că Dumnezeu te iubeşte la fel cum L-a iubit şi pe Isus. În discuţia cu El, El îţi vada viziuni şi îţi va vorbi ce trebuie să faci. Dar întreabă-i şi pe alţii care te cunosc bine.