marți, 10 ianuarie 2012

Bucura-te ca ai ajuns la varsta pe care o ai si cauta sa fii fericit!


1. Ai grija de infatisarea ta in toate zilele. Cauta sa arati bine, pastreaza-te curat, aranjeaza-te ca si cum ai fi fost invitat la o sarbatoare. Ce poate fi o mai mare sarbatoare ca Viata!
2. Nu te inchide in locuinta ta si nici in camera ta. Nu te juca de-a calugaritul nici de-a intemnitatul. Iesi pe strada si plimba-te in zone cu spatii verzi. Apa statuta se impute si masinaria nemiscata mucegaieste.
3. Iubeste exercitiile fizice asa cum te iubesti pe tine insuti: un pic de gimnastica, o plimbare viguroasa dupa cum poti in interiorul sau in afara casei. Contra inertiei… lupta-te! Sa nu te plimbi niciodata privind in jos sau la pasii marunti!
4. Evita activitati si gesturi ale unui om imbatranit: capul pleostit, spatele incovoiat, picioarele tarandu-se, imbracamintea patata. NU! Pentru ca oamenii sa-ti faca un compliment cand treci.
5. NICIODATA sa nu te crezi mai batran si mai bolnav decat esti in realitate. Nimeni nu vrea sa asculte istorii dezgustatoare, sau sa auda de boli si spitale. Renunta sa te mai numesti batran si sa te consideri bolnav. Ia cat mai putine medicamente si foloseste medicamente de Viata!
6. Cultiva optimismul mai presus de toate. Arata o fata buna intr-un timp rau. Fii pozitiv in emiterea judecatilor, de bun umor in cuvinte, cu fata zambitoare, amabil in maniere. Poti sa ai varsta pe care o exerciti. Batranetea nu este o chestiune de ani ci o stare de suflet.
7. Incearca sa fii de folos pentru tine insuti si pentru ceilalti. Fa-te util. Nu esti un parazit si nici o ramura desprinsa voluntar din arborele vietii. Indestuleaza-te pe tine insuti pana unde se poate si ajuta si pe ceilalti. Ajuta cu exemplul personal, cu bucuria ta, cu un zambet, cu un sfat, cu un serviciu.
8. Lucreaza cu mainile tale si cu mintea ta. Munca este terapia infailibila contra dezgustului de viata. Nu te pensiona si nu te pregati pentru asa ceva; ea este in stare sa-ti marcheze moartea ta biografica. Orice activitate fízica, intelectuala sau artistica constituie doctorie pentru toate relele. Ce binecuvantata este munca! Cand ai terminat o activitate, sa ai pregatita una alta si in felul acesta intotdeauna esti bine intretinut, in crestere si gata de a dobandi mai multa intelepciune.
9. Pastreaza vii si cordiale relatiile umane. Bineinteles mai intai cu cei care locuiesc in caminul tau, apropiindu-te de toti membrii familiei. Acolo ai posibilitatea de a convietui cu toate varstele: copii, tineri si adulti. Apoi apleaca urechea la inima prietenilor, in asa mod ca prietenii sa nu fie in mod exclusiv asa batrani ca tine… FUGI DE LA BAZARELE DE VECHITURI!
10. Nu gandi ca timpul care a trecut a fost mai bun. Renunta sa condamni lumea ta si, de asemenea sa blestemi momentul de fata.
Bucura-te ca ai ajuns la varsta pe care o ai si cauta sa fii fericit!