joi, 16 octombrie 2014

......prin ranile Lui ati fost vindecati.

“Domnul il sprijina, cand este pe patul de suferinta: ii usurezi durerile in toate bolile lui.” (Ps.41:3)
“El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate bolile tale;” (Ps.103:3)
“El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre.” (Mat.8:17)
“Se raspandea tot mai mult vestea despre El, si oamenii se strangeau cu gramada, ca sa-L asculte si sa fie vindecati de bolile lor.” (Luc.5:15)
“Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, le-a dat putere si stapanire peste toti dracii si sa vindece bolile.” (Luc.9:1)
“pana acolo ca peste cei bolnavi se puneau basmale sau sorturi care fusesera atinse de trupul lui, si-i lasau bolile si ieseau afara din ei duhurile rele. “(Fapt.19:12)

“El a zis: “Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca.” (Exod.15:26)
“Ai mila de mine, Doamne, caci ma ofilesc! Vindeca-ma, Doamne, caci imi tremura oasele.” (Ps.6:2)
“Doamne Dumnezeule, eu am strigat catre Tine, si Tu m-ai vindecat.” (Ps.30:2)
“El iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate bolile tale; “(Ps.103:3)
“Vindeca-ma Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit; caci Tu esti slava mea! “(Ier.17:14)
“Iata, ii voi da vindecare si sanatate, ii voi vindeca si le voi deschide un izvor bogat in pace si credinciosie.” (Ier.33:6)
“Veniti sa ne intoarcem la Domnul! Caci El ne-a sfasiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega ranile. “(Osea.6:1)
“Le voi vindeca vatamarea adusa de neascultarea lor, ii voi iubi cu adevarat! Caci mania Mea s-a abatut de la ei!” (Osea.14:4)
“I s-a dus vestea in toata Siria; si aduceau la El pe toti cei ce sufereau de felurite boli si chinuri: pe cei indraciti, pe cei lunatici si pe cei slabanogi; si El ii vindeca.” (Mat.4:24)
“Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta care era in norod.” (Mat.9:35)
“Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. “(Mat.10:8)
“Si iata ca in sinagoga era un om care avea o mana uscata. Ei, ca sa poata invinui pe Isus, L-au intrebat: “Este ingaduit a vindeca in zilele de Sabat?” (Mat.12:10)
“Cand a iesit din corabie, Isus a vazut o gloata mare, I s-a facut mila de ea, si a vindecat pe cei bolnavi. “(Mat.14:14)
“Bolnavii Il rugau sa le dea voie numai sa se atinga de poala hainei Lui. Si toti cati s-au atins s-au vindecat. “(Mat.14:36)
“Dupa El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi. “(Mat.19:2)
“Niste orbi si schiopi au venit la El in Templu, si El i-a vindecat.” (Mat.21:14)
“El a vindecat pe multi care patimeau de felurite boli; de asemenea, a scos multi draci si nu lasa pe draci sa vorbeasca, pentru ca-L cunosteau. “(Marc.1:34)
“Ei pandeau pe Isus sa vada daca-l va vindeca in ziua Sabatului, ca sa-L poata invinui. (Marc.3:2)
“Caci El vindeca pe multi si de aceea toti cei ce aveau boli se inghesuiau spre El ca sa se atinga de El. “(Marc.3:10)
“N-a putut sa faca nicio minune acolo, ci doar Si-a pus mainile peste cativa bolnavi si i-a vindecat.” (Marc.6:5)
“Scoteau multi draci si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau. “(Marc.6:13)
“Isus le-a zis: “Fara indoiala, Imi veti spune zicala aceea: “Doctore, vindeca-te pe tine insuti”; si Imi veti zice: “Fa si aici, in patria Ta, tot ce am auzit ca ai facut in Capernaum.” (Luc.4:23)
“La asfintitul soarelui, toti cei ce aveau bolnavi atinsi de felurite boli, ii aduceau la El. El Isi punea mainile peste fiecare din ei si-i vindeca.” (Luc.4:40)
“Se raspandea tot mai mult vestea despre El, si oamenii se strangeau cu gramada, ca sa-L asculte si sa fie vindecati de bolile lor.” (Luc.5:15)
“S-a coborat impreuna cu ei si S-a oprit intr-un podis unde se aflau multi ucenici de ai Lui si o mare multime de oameni, care venisera din toata Iudeea, din Ierusalim si de pe langa marea Tirului si a Sidonului ca sa-L asculte si sa fie vindecati de bolile lor. “(Luc.6:17)
“Cei chinuiti de duhuri necurate erau vindecati. “(Luc.6:18)
“Si tot norodul cauta sa se atinga de El, pentru ca din El iesea o putere care-i vindeca pe toti.” (Luc.6:19)
“Chiar in clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boli, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a daruit vederea. “(Luc.7:21)
“Si era o femeie care de doisprezece ani avea o scurgere de sange; ea isi cheltuise toata averea cu doctorii, fara s-o fi putut vindeca vreunul.” (Luc.8:43)
“Femeia, cand s-a vazut data de gol, a venit tremurand, s-a aruncat jos inaintea Lui si a spus in fata intregului norod din ce pricina se atinsese de El si cum fusese vindecata numaidecat.” (Luc.8:47)
“Noroadele au priceput lucrul acesta si au mers dupa El. Isus le-a primit bine, le vorbea despre Imparatia lui Dumnezeu si vindeca pe cei ce aveau trebuinta de vindecare.” (Luc.9:11)
“Pe cand venea baiatul, dracul l-a trantit la pamant si l-a scuturat cu putere. Dar Isus a certat duhul necurat, a vindecat pe baiat si l-a dat inapoi tatalui sau.” (Luc.9:42)
“Isus a luat cuvantul si a zis invatatorilor Legii si fariseilor: “Oare este ingaduit a vindeca in ziua Sabatului sau nu?” (Luc.14:3)
Ei taceau. Atunci Isus a luat de mana pe omul acela, l-a vindecat si i-a dat drumul. “(Luc.14:4)
“Unul din ei, cand s-a vazut vindecat, s-a intors, slavind pe Dumnezeu cu glas tare. “(Luc.17:15)
“Dar Isus a luat cuvantul si a zis: “Lasati-i! Pana aici!” Si S-a atins de urechea omului aceluia si l-a vindecat.” (Luc.22:51)
“Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: “Este ziua Sabatului; nu-ti este ingaduit sa-ti ridici patul.” (Ioan.5:10)
‘Dar cel vindecat nu stia cine este: caci Isus Se facuse nevazut din norodul care era in locul acela.” (Ioan.5:13)
“Multimea, de asemenea, alerga la Ierusalim, din cetatile vecine, si aducea pe cei bolnavi si pe cei chinuiti de duhuri necurate: si toti se vindecau.” (Fapt.5:16)
“Enea”, i-a zis Petru, “Isus Hristos te vindeca; scoala-te si fa-ti patul.” Si Enea s-a sculat indata. (Fapt.9:34)
“cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfant si cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc in loc, facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul; caci Dumnezeu era cu El.” (Fapt.10:38)
“Tatal lui Publius zacea atunci in pat, bolnav de friguri si de urdinare. Pavel s-a dus la el, s-a rugat, a pus mainile peste el si l-a vindecat. “(Fapt.28:8)
“Atunci au venit si ceilalti bolnavi din ostrovul acela si au fost vindecati. (Fapt.28:9)
“au stins puterea focului, au scapat de ascutisul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji in razboaie, au pus pe fuga ostirile vrajmase. “(Evr.11:34)
“Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.” (Iac.5:16)
“El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. “(1Pet.2:24)