marți, 30 decembrie 2014

Daca iubesti...............

Daca iubesti cu adevarat, te va atrage in primul rand,caracterul, personalitatea persoanei pe care o iubesti.Daca simti doar pasiune, te va atrage doar aspectul fizic,si atat.
Cand iubesti, vezi greselile si defectele, le accepti, le ierti, treci peste .Cand simti pasiune,nu accepti defectele persoanei iubite,le ignori,nu vrei sa auzi de ele.
Daca iubesti, te simti liber, independent de persoana iubita, dar dependent de Dumnezeu.Cand simti doar pasiune, depinzi mereu de prezenta persoanei pe care o iubesti, devii obsedat, uiti de responsabilitati, nu mai depinzi de Dumnezeu.
Daca iubesti, daruiesti, lasi de la tine, daca simti doar pasiune,cauti numai folosul tau,devii egoist,agitat,cauti doar tu sa te simti bine.
Daca iubesti, traiesti o viata cumpatata,lipsita de aroganta, si ganduri murdare.Daca simti doar pasiune, vei deveni fara pace, agitat, dornic de a evada din traiul de zi cu zi, vei fugi de responsabilitati, vei dori sa te izolezi doar tu si persoana iubita, intr-un loc uitat de lume,etc.
Daca iubesti, nadejdea iti va fi intarita, vei deveni mai harnic in munca, mai statornic in tot ceea ce faci.Vei fi eficient.Daca vei simti doar pasiune,vei fi impresurat de teama, disconfort, emotii nestapanite, durere, frica de ceea ce va urma.
Daca iubesti, vei aprecia mereu calitatile adevarate ale persoanei iubite, daca simti doar pasiune, vei concentra atentia doar in dreptul calitatilor tale.
Daca iubesti, vei astepta momentul potrivit, pentru a incepe o prietenie pentru cinstirea voii lui Dumnezeu si pentru binele oricui.Daca simti doar o pasiune, vei da navala rapid si asa cum incepi o prietenie,tot asa vei sfarsi cu ea.
Cand iubesti, cauti ca cealalta persoana sa fie pe locul intai.Cand simti doar pasiune,te pui pe tine pe locul intai.
Cand iubesti,viata ta devine tot mai importanta,incepi sa lucrezi ,sa devii mai folositor celor din jur, si mai ales vei dori sa te apropii de Dumnezeu.Cand simti doar pasiune,iti concentrezi gandurile si atentia doar in directii gresite, cum ar fi: sa arati cat mai bine,sa ai cat mai multi bani, sa fii cat mai cochet,lucruri care tin numai de aspectul exterior.
In esenta, dragostea difera de pasiune, prin faptul ca ea, racoreste sufletul ca un rau de apa curata, limpede, insa pasiunea te arde ca vapaile de foc, si te arde cam tare.Intotdeauna dragostea este invingatoare, precum apa stinge focul.