vineri, 2 octombrie 2009

Porunceşte, şi învaţă aceste lucruri.

Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii, pe care o dai altora: stăruie în aceste lucruri, căci dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă.
Frate, iata ce te face sa devii un slujitor al lui Dumnezeu:
Adapa-te din Cuvantul lui Dumnezeu.
Lipaie-l, soarbe-l, bea-l.
Fa ca inima ta, mintea ta, trupul tau sa fie cufundate in el, pana chiar si sangele tau devine biblicizat!
Fratilor predicatori, niciodata sa nu va urcati la amvon, ci sa coborati la el. Cine n-a stat mai intai in partasie cu Domnul pe munte, ca Moise, nu are mesaj sa le aduca celor din vale. Nu va mirati ca nu va straluceste fata, daca n-ati stat mai intai pe munte in partasie intima cu Dumnezeul cel Atotputernic. oamenii care va vor asculta duminica nu vor sti ce ati facut voi toata saptamana, dar vor simti cu siguranta daca ati umblat cu Domnul sau ati umblat prin vaile Sodomei.
Atunci cand urci treptele amvonului (daca al vostru are!) si esti gata sa predici Cuvantul lui Dumnezeu, in numele Lui, adu-ti aminte de aceste indemnuri: * Predica onorand Cuvantul lui Dumnezeu. * Predica pentru a fi placut lui Dumnezeu si nu oamenilor. * Predica pentru a-i echipa pe crestini pentru lucrarea de slujire a Bisericii. * Predica pentru a-i incuraja pe cei descurajati si deprimati. * Predica pentru a-i mustra pe cei nepocaiti. * Predica in asa fel incat sa fii mai eficace ca data trecuta. * Predica luandu-te la intrecere cu nimeni altul decat tine insuti. * Predica pentru a-i inviora si reimprospata pe cei istoviti spiritual. * Predica inaltandu-l pe Domnul Isus Cristos.
Un frate predicator a fost intrebat de unde are atata putere. L-a luat pe interlocutorul sau si l-a dus intr-o camera unde erau frati si surori care se rugau. Si i-a zis: De aici am eu puterea! Aici e sursa mea de putere!Doamne, vreau sa-ti multumesc pentru cei care se roaga pentru noi, atat cei pe care ii stim cat si multi pe care nu-i stim dar ii stii Tu sigur! Si multumesc frumos Tata ca Tu contabilizezi fiecare gest facut pentru Tine si intr-o zi le vei rasplati!
Te iubesc Doamne! Amin