vineri, 11 decembrie 2009

„Dacă astfel stă lucrul cu bărbatul şi nevasta lui, nu este de folos să se însoare.”

“Nu toti pot primi cuvantul acesta (despre casatorie) ci, numai aceia carora le este dat (Matei 19:11)

Un invatator de clasa a treia a primit un eseu vesel despre Benjamin Franklin: “Benjamin Franklin s-a nascut in Boston, dar nu i-a placut acolo, asa ca s-a dus in Philadelphia. Cand a debar­cat a luat-o pe o strada si si-a cumparat o franzela. Apoi a intalnit o doamna si a descoperit elec­tricitatea!”

Zambim, dar dupa cum a remarcat un consilier in probleme maritale:

-Societatea a facut ca baza casatoriei sa fie idila. Nu este nimic rau in idila; ea este ca o forta care ii atrage pe oameni in casnicie.

Dar a devenit factorul cel mai important.Aceasta denaturand ,ba chiar inlocuind porunca lui Dumnezeu referitoare la casatorie.

Idila este puternic conditionata de aspectul fizic. Dragostea romantica entuziasmeaza si ispiteste, ceea ce inseamna ca deseori apare superficialitatea in relatiile romantice. Fiindca emotiile au atata forta, oamenii nu-si dau seama in ce au intrat decat cand este prea tarziu. Intr-o buna dimineata te uiti langa tine in pat, iar ea inca doarme. Sta cu gura cascata si parul ii atarna peste fata. Sau mai rau, ea se trezeste prima, se uita langa ea in pat si in cazul tau, nu mai este fir de par care sa atarne. Aceasta se intampla cand romantismul dispare.

Casatoria este ceea ce creezi dupa nunta. Nu se produce pur si simplu. Trebuie sa o constru­iesti prin curtoazie, rabdare, sprijin si

-“supunere unii fata de altii” (Efeseni 5:21-28).

De aceea Domnul Isus a spus:-

“Daca astfel sta lucrul cu barbatul si nevasta lui, nu este de folos sa se insoare. El le-a raspuns: “Nu toti pot primi cuvantul acesta, ci numai aceia carora le este dat”.

Pe de alta parte, sotia si sotul care il pun pe Hristos in centrul relatiei lor, pot creste in asemanarea cu El si pot fi si romantici.