duminică, 27 decembrie 2009

Voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Nu vă faceţi dar robi oamenilor.

De aceea, pentrucă ai preţ în ochii Mei, pentrucă eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta.

Să preţuieşti pe ce pune preţ Dumnezeu.În prietenia cu Domnul trebuie sa cauţi să afli ce preţuieşte El. Lucrurile care le preţuieşte Dumnezeu vor deveni pentru tine preţ si ceea ce îl supără te va supăra şi pe tine. Acesta este un nivel de prietenie profund la care eşti chemat să lucrezi.Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să cîştig pe Hristos, Apostolul Pavel a înţeles aceasta şi pentru el planul lui Dumnezeu a devenit planul lui. El ...care S’a dat pe Sine însuş, ca preţ de răscumpărare pentru toţi: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită, Ceea ce îl interesează pe Dumnezeu este ca oamenii sa fie mântuiţi. Pentru acest motiv a venit Domnul Isus în lume, să caute si să mântuiască ceea ce era pierdut. Adică eu şi tu.

Când eşti prieten cu Domnul îţi pasă de ceilalţi care nu sunt mântuiţi. Eşti aproape de Dumnezeu când doreşti sa fii.

Ea este o alegere nu o întâmplare !

Este momentul, poate să te întrebi dacă cu adevărat doreşti aceasta. Se merită să renunţi la obiceiurile tale care te duc pe un drum fără ieşire ? Poate că în trecut ai fost pasionat de prietenia cu Domnul şi acum ea sa stins încet.Cei din Efes au făcut la fel, au pierdut dragostea pentru Domnul dar Domnul i-a avertizat de pericol.Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine, şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.

Deseori suntem avertizaţi si noi printr-o durere sau încercare si acest lucru este spre binele nostru deoarece reaprinde în noi dorinţa de a reface prietenia cu Domnul şi a ne ridica din somnul spiritual în care am ajuns. În Ieremia 29 :13 Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.

Domnul ne spune că îl vom gasi daca îl vom cauta cu toata inima. Nu uita ca eşti aproape de Dumnezeu în masura în care vei alege să fii !

Fie ca Domnul Isus sa ne dea întotdeauna dorinţa şi puterea de a alege, înţelept, prietenia cu Dumnezeul Glorios pe care îl servim !