miercuri, 9 iunie 2010

atracţia iubirii..

Iubirea este forta suprema de atractie din Creatie – intr-adevar, desi iubirea este un aspect inefabil, dincolo de orice definitie, putem totusi sa caracterizam multe dintre manifestarile ei ca fiind manifestarii ale unei irezistibile forte de unificare si coeziune. Cand iubim ceva, avem tendinta sa fim cat mai aproape de subiectul iubirii noastre si chiar intr-u anume fel sa-l inglobam in propria noastra structura.
Daca iubim o alta fiinta umana, atunci o simtim ca o parte minunata a sufletului nostru si a gandurilor noastre. In aceste momente fiinta iubita nu mai este doar un celalalt, ci impreuna formam un tot, ceva nou si mult mai complet decat oricare din partile initiale. Daca ne iubim munca, sau un ideal, atunci acea activitate devine parte integranta din felul nostru de a fi si percepem o mare parte a noastra ca fiind definita prin idealul respectiv. Din aceste exemple rezulta faptul ca iubirea de fapt ne apropie foarte mult de subiectul ei, pana la contopirea cu acesta.
Dimpotriva, lipsa de iubire duce la separarea noastra de orice alt aspect. Cu cat avem mai putina iubire, cu atat ne vom simti mai singuri, fara prieteni adevarati, fara cineva cu care sa ne impartasim cele mai profunde ganduri, sentimente si aspiratii si practic fara un ideal sau o directie in viata. O activitate practicata fara iubire este o munca facuta doar din interes si care nu ne aduce satisfactii sau impliniri profunde.