Scepticismul bărbatului vine din faptul că el se bazează pe logică şi raţionamente.
Bărbatul este mai activ, mai agresiv şi are mai mult spirit de aventură.
Este mai stabil emoţional şi mai stăpân pe sine, în privinţa lucrurilor mari, decât este femeia. Totuşi este mai iritabil, mai excitabil şi mai lipsit de răbdare în privinţa lucrurilor mici.
Să mai spunem că este încrezut, lăudăros şi demonstrativ.
Dar este mai optimist decât femeia şi are o atitudine mai profesionistă.
Este mai obiectiv şi mai consecvent, pentru că aceste stări sunt derivate din logică.
Poate să se concentreze cu consecvenţă asupra unui lucru, fără ca emoţiile să-l inhibe.
Bărbatul este o fiinţă nomadă într-o măsură mai mare decât este femeia.
Mutarea dintr-un loc în altul nu-l afectează aşa de mult ca pe soţia sa.
Mutarea într-un alt oraş îi dă femeii un senti-ment de frustrare, fiindcă această dezrădăcinare îi afectează sentimentul de siguranţă.
bărbatul nu are un spirit de observaţie aşa de dezvoltat ca femeia. Iar dacă soţul nu-i remarcă noua ei rochie sau coafură, să vezi necaz!
Când se rătăceşte, o femeie opreşte şi întreabă pe unde s-o ia.
Pentru un bărbat, acesta este un semn de slăbiciune.
Se va învârti ore întregi, anunţând din când în când că este aproape de destinaţie, spre disperarea consoartei lui, care îi dă sfatul: „Întreabă odată, omule, şi nu mai înconjura Sinaiul ăsta!
Nu vezi că te învârţi în jurul cozii?"
Când creierul bărbatului se odihneşte, cel puţin 70% din activitatea sa electrică este blocată. În cazul femeilor, scanerul arată că este activ în proporţie de 90% în timpul unei stări similare, confirmând faptul că femeile primesc şi analizează permanent informaţii din mediul înconjurător.
Bărbaţii sunt mai puţin sensibili atunci când o femeie suferă din pricina unei dureri, dar ei devin sensibili la un meci de fotbal sau la alte emisiuni mai agresive.
....bărbaţii folosesc mai ales partea stângă a creierului pentru vorbire, ...bărbaţii au capacităţi limitate în privinţa vorbirii şi conversaţiei.
Bărbaţii, stocând informaţiile, nu găsesc de bine să le exprime, aşa că, atunci când, după o zi de lucru cu evenimente de tot felul, este întrebat de soţie cum a fost, el răspunde laconic: --Bine!
-Ca ieri.
-Nimic nou!
Bărbaţii folosesc limbajul pentru a se întrece între ei, de aceea sensul cuvintelor este mult mai important, ei căutând o soluţie cu finalitate-
Prin cuvânt, bărbatul exprimă idei şi informaţii, iar femeia, sentimente şi emoţii.
Bărbatul se pierde pe sine în muncă şi în performanţele ei, pe când femeia se pierde în detaliile vieţii şi în mulţimea relaţiilor.
Bărbaţii trebuie să înţeleagă că, atunci când o femeie vorbeşte, ea nu aşteaptă să i se găsească soluţii.
Cineva spunea:
- „Odată nu i-am vorbit nevestei şase luni. N-am vrut s-o întrerup!"
Bărbaţii se simt motivaţi şi mobilizaţi atunci când se simt necesari.
in concluzie...
O motocicletă poate fi făcută să meargă şi pe o roată, dar de obicei ea merge pe două roţi. Cuplul este bine legat când femi-nitatea femeii şi masculinitatea bărbatului nu sunt depreciate, din dorinţa de a se confunda cu celălalt.