luni, 27 iunie 2011

..impotriva ta va fi pamantul pe care-l calci!

„Iată, piatra aceasta va fi martoră împotriva noastră, căci a auzit toate cuvintele pe care ni le-a spus Domnul, ea va fi martoră împotriva voastră, ca să nu fiţi necredincioşi Dumnezeului vostru”.
In cateva relatari biblice ni se spune ca pamantul a fost martor la un lucru, a avut o contributie la descoperirea adevarului, si a ramas in continuare pentru toti oamenii o marturie de netagaduit despre adevarul lui Dumnezeu revelat in Biblie.
Cain, dupa ce-l omoara miseleste pe fratele sau Abel, nu recunoaste in fata lui Dumnezeu crima infaptuita.
 De aceea, Dumnezeu ii zice: 
-"Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine" (Geneza 4:1).
 Sangele striga, pamantul e martor, si Dumnezeu da sentinta:
- "Acum blestemat esti tu, izgonit din ogorul acesta, care si-a deschis gura ca sa primeasca din mana ta sangele fratelui tau!"
- Pamantul a fost martor la prima crima infaptuita, si martor va ramane pentru orice alta crima, sau orice alt pacat, care s-a facut sau se va mai face pe el.
In Numeri 16:31-33 gasim descrisa o intamplare infricosatoare:
- "Pe cand ispravea el (Moise) de spus toate aceste vorbe, pamantul de sub ei s-a despicat in doua. Pamantul si-a deschis gura si i-a inghitit, pe ei si casele lor, impreuna cu toti oamenii lui Core si toate averile lor. Si s-au pogorat astfel de vii in locuinta mortilor, ei si tot ce aveau; pamantul i-a acoperit de tot, si au pierit din mijlocul adunarii"
Sa ne amintim ca natura noastra trupeasca este din pamant, asa cum spune Sfanta Scriptura: 
-"Omul dintai este din pamant, pamantesc;…" (1 Cor. 15:47),
 si ca finalul acestei realitati va fi:
- "… tarana esti, si in tarana te vei intoarce" (Geneza 3:19).
 De aceea, ori de cate ori noi, ca oameni fizici, avem o marturie in noi insine, ea apartine pamantului, caci din el am fost luati, si din el ne-a facut Dumnezeu. 
Deci, martor este Pamantul la orice lucru pe care-l facem! 
Domnul Isus Hristos, la cererea unor carturari si farisei de a le arata un semn, le spune:
- "Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pantecele chitului, tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamantului" (Matei 12:40). 
Din nou pamantul este amintit ca fiind un martor.
 Moartea si invierea Domnului Isus petrecute in Ierusalim, nu pot fi nici ascunse si nici omise, caci Pamantul este martor pentru toti oamenii ca ele au avut loc.
 Pamantul a ramas peste veacuri o marturie de neclintit despre adevarul mortii Domnului, pentru ca toti cei care cred in moartea si invierea lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, si care se pocaiesc de trecutul lor pacatos, schimbandu-si felul de traire, sa-si dobandeasca viata vesnica.Pamantul a fost, este, si va fi un martor deosebit.
Marturia pe care pamantul o va depune in viitor, va ului foarte multi oameni care nu cred acum spusele Bibliei.
Dumnezeu doreste insa ca fiecare dintre noi sa fim oameni iertati, oameni socotiti neprihaniti prin jertfa Domnului Isus Hristos, oameni innoiti, oameni transformati dupa voia Sa, oameni care am primit marturia Pamantului in favoarea noastra.
 Dumnezeu a lasat ca Pamantul pe care ne petrecem viata pentru un anumit timp, sa fie un martor care sa ne ajute sa ne recunoastem pacatul si sa ne vorbeasca despre lucrarea de mantuire a Fiului Sau, Isus Hristos. Astazi, Biserica rascumparata a Mantuitorului nostru de pe Pamant, este cea mai puternica marturie a dragostei lui Dumnezeu pentru noi, oamenii. 
Daca pana acum tu nu ai primit marturia Pamantului pe care te gasesti, te indemn sa o faci chiar astazi.
 Acest mare martor, Pamantul, va avea un sfarsit, caci va veni o zi cum n-a mai fost niciodata si nici nu va fi, spune Biblia prin epistola apostolului Petru: 
-"Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde" (2Petru 3:10).
Pentru toti cei care au primit marturia Pamantului despre Dumnezeu, prin Domnul Isus Hristos, acest lucru nu va insemna pieire, ci stabilirea la o noua resedinta, asa cum scrie in Apocalipsa 21:1-3
 "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentruca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era … Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie, si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii. El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor."
 Va indemn pe fiecare sa va verificati viata, pentru a vedea daca ati primit spre folosul vostru marturia Pamantului.
 Daca ati primit marturia si o veti pastra pana la sfarsit, atunci veti fi locuitori ai noului Pamant, dar daca nu, atunci faceti-o fara intarziere, caci altfel sunteti pierduti pentru vesnicie.
 Nu va simtiti in stare sa primiti marturia Pamantului pe care stati? 
Va amintesc ca Pavel apostolul a scris ca Dumnezeu
 "poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi" (Efeseni 3:20).
Apeleaza la ajutorul Domnului, si El te va ajuta.
 A Lui sa fie slava in veci de veci.
 Amin.