miercuri, 25 aprilie 2012

Bunătatea întrece frumusețea,,Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui” (Proverbe 19:22).

Crezi că este greu să fii fermecător ? să fii plin de bunătate?
Poate te-ai străduit mult să te îmbraci cu haine frumoase, să te aranjezi cât mai frumos sau alte lucruri care crezi că ar ajuta să te facă fermecător și nu te-ai gândit că nu aceste lucruri te fac fermecător.

Un înțelept spunea: ,,Bunătatea întrece frumusețea”.

Cu siguranță ai întâlnit oameni care datorită aspectului fizic nu erau deloc atrăgători, nu erau frumoși dar datorită sufletului lor mare ,,a bunătății” lor nu ai rezistat să nu îi îndrăgești. Tot la fel ai întâlnit oameni frumoși și când ai început să-i cunoști ai realizat că nu au nimic fermecător în ei, lipsindu-le bunătatea.

,,Bunătatea este limbajul pe care surdul îl poate auzi și orbul îl poate vedea” 
-  ,,Bunatate” se exprimă greu în cuvinte pentru că  nu o vezi și nu o auzi dar știi că există în persoana care o are.
Eu cred că ,,bunătatea” care este una din roadele Duhului Sfânt ar trebui să rodească în fiecare zi din an în viața noastră, să fim fermecători tot timpul și acesta va fi un câștig pentru noi în primul rând, apoi pentru cei din jur. Solomon spune ,,cine urmărește neprihănirea și bunătatea, găsește viață, neprihănire și slavă” (Proverbe 21:21).

Dorind să ai bunătate în viața ta tot timpul, vei avea; viață din belșug, vei fi neprihănit și vei fi respectat pentru ceea ce ești, într-un alt mod spus vei deveni ,,fermecători”.

Un alt înțelept spunea ,,bunătatea este o floare, este o esență a vieții morale, semn că suntem rupți dintr-o lume nepământească”. 
 Chiar dacă tot ce ne înconjoară ne îndeamnă spre a fi răi și mulți zic ,,e o prostie să fii bun”, sădește această floare în viața ta adică bunătatea și ajut-o să crească în fiecare zi.

Trăind în această lume plină de răutate, pe toate planurile este nevoie de câți mai mulți ,,oameni fermecători” plini de bunătatea lui Dumnezeu.