miercuri, 8 martie 2017

Îţi pasă de căsnicia ta?Pornind de la o realitate si anume aceea ca nu exista căsnicii fără nici o problemă ajungem la o vorba tare înţeleaptă care spune „Căsnicia e o artă, trebuie să o creezi din nou în fiecare zi” Multi oameni se căsătoresc cu gândul ca işi iau soţ sau soţie pentru toată viaţa şi sunt „asiguraţi” şi dacă până atunci au făcut tot ce au fost în stare să cucerească partenerul după momentul căsătoriei parcă uită dintr-odată totul, devin neglijenţi, isi permit să se poarte mai neîngrijit, să se poarte urât uneori, poate chiar grosolan ca sa nu spun violent. Crezi că este corect?

Dacă ar fi să te analizezi tu cum te porţi cu soţia ta? Cum te porţi cu soţul tău? Îţi mai sunt vii în inimă grija şi dragostea de la început? Mai nutreşti sentimente de respect şi dragoste pentru cel de lângă tine?
Sunt deacord că dragostea se maturizează, nu este la fel toată viaţa, ştiu că sentimentele ar trebui să se maturizeze şi să fie mai statornice si bine fixate . Insă ele ar trebui să fie prezente. Ar trebui să se vadă, sau măcar efectele lor ar trebui să fie vizibile.
Stiai că soţiei tale îi pleca enorm să primească flori, da chiar şi acum, da chiar după atâţia ani îi face deosebită plăcere să îi oferi flori .... dar stii că şi-ar dori mult de tot să o îmbrăţişezi cu dragoste şi căldură şi să îi şopteşti la ureche că e frumoasă. I-ar mai place tare mult deasemeni să o aştepţi cum masa pusă odata sau dacă chiar nu te pricepi la mancare ar accepta cu mare plăcere invitaţia la o cină romantică la un local drăguţ. Dacă ai şti câte lucruri îi fac plăcere.; de ce nu faci o listă chiar acum cu ceea ce îi place soţiei tale? Poate o carte bună, poate o geantă, o lenjerie fină de ce nu.
Stiai că soţului tău ii place enorm să dai puţin timpul înapoi? Stiai că îi place să mai renunţi la lucrurile categorice şi să îi arăţi ca ai nevoie de el? Stiai că îi este tare dor de îmbrăţişările de la început, de săruturile acelea de sclipirea ochilor tăi? Îi place să te faci mică şi fragilă în braţele sale, îi place să fii iar uimită de ceea ce ştie sau poate să facă. Îi place să te surprindă că îl priveşti cu admiraţie si încredere. Tu ştii ce îi place soţului tău?.....ia da puţin timpul înapoi să îţi aminteşti, el poate fi iarăşi acel bărbat de care te-ai îndrăgostit, tu îl poţi motiva. Apropo când aţi avut ultima oară o seara romantică?
Îţi pasă de căsnicia ta? Dacă da atunci acţionează, nu sta indiferent faţă de căsnicia ta. Ea nu înseamnă numai un certificat, o hârtie, ea înseamnă, dragoste, respect, pasiune, acţiune, tandreţe, credinţă etc. Dacă nu faci tu nimic sunt alţii lângă tine care vor fi drăguti/drăgute, care se vor purta „bine „ cu partenerul sau partenera ta. Sunt alţii carora le surâde ideea de a avea o aventură. Nu lua seama la telenovele si aşa zise povesti de succes in dragoste făurite peste noapte. Găndeştete că Dumnezeu v-a unit şi altul sau alta mai bun sau buna pentru tine nu există.
Dacă iţi pasă de căsnicia ta, decă iţi pasă de iubitul, iubita ta atunci la treabă. Alungă monotonia, alungă dezinteresul şi înlocuieştele cu prospeţime, tonicitate şi viaţă.