duminică, 13 iunie 2010

o iubire practicată zilnic te face puternic...


Iubirea trebuie exersata pentru a putea fi perfectionata – Acesta este un mare secret al iubirii, de care putini oameni sunt constienti. Multi s-au obisnuit sa creada ca iubirea este ceva care le vine pe neasteptate si complet independent de vointa lor. De fapt lucrurile nu stau deloc asa, ci iubirea – ca orice alta energie – poate sa fie atrasa sau respinsa in si din fiinta noastra.
Datorita legii rezonantei, noi putem atrage in noi o iubire corespondenta cu propria noastra iubire interioara. Este ca si cum iubirea noastra interioara este un magnet care pe masura fortei sale atrage tot mai multa iubire din Creatie. Chiar daca la inceput iubirea noastra s-ar putea sa fie mica, sau aproape inexistenta, daca vom persevera in a amplifica in noi starea de iubire, gradat ea va deveni mare si chiar coplesitoare.
Multe persoane au tendinta sa spuna ca ele nu vor iubi pana nu vor simti “marea” si “unica” mare iubire care le este destinata lor. Astfel aceste persoane nu vor face aproape nimic pentru a-si amplifica iubirea, iar peste o anumita perioada de timp petalele sensibile ale sufletului lor se vor atrofia din ce in ce mai mult si atunci vor deveni cu adevarat incapabile sa mai iubeasca.
Iubirea fata de o alta fiinta umana este un aspect foarte complex, fiindca ne pune la grea incercare orgoliul, obisnuintele noastre negative sau partile inca nematurizate ale fiintei noastre. Din acest motiv, nu toti oamenii sunt de la inceput capabili sa iubeasca o alta persoana. In aceste cazuri, nu trebuie sa asteptam sa ne vina marea iubire fara sa facem nimic, ci trebuie sa actionam gradat, dar perseverent pentru a ne trezi propria noastra iubire.
Totodata este foarte bine sa ne propunem sa ne manifestam in cat mai mare masura dezinteresat, actionand din iubire pentru alte persoane din jurul nostru. Astfel propria noastra iubire va creste si vom deveni capabili sa avem o relatie chiar exceptionala de iubire si cu o alta fiinta umana. In acest sens trebuie sa tinem minte urmatorul proverb: “Cine iubeste putin, putin va fi iubit. Cine iubeste mult, mult va fi iubit, iar cine iubeste infinit, infinit va fi iubit”.