joi, 9 septembrie 2010

Pazeste-ţi inima mau mult decât orice căci din ea ies izvoarele vieţii. Prov 4:23

 "Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice" este avertizarea lui Dumnezeu prin acest verset. Daca am fi dispuşi să plătim anumite sume pentru a ne proteja casa, cât am fi dispuşi să plătim pentru a ne proteja inima? Spre deosebire de casa noastra pe care încercăm să o păzim de un potenţial infractor inima noastra are un "infractor" care atentează la ea e un "infractor" despre care stim, scriptura ne face portetul lui foarte clar şi ştim ca nu e unul oarecare ci un "personaj" foarte abil, şiret, modern, monden -
Faptul ca merg şi mergi la biserică nu înseamnă că mi-am pus sistem de alarmă inimii, nici faptul ca am biblia în casa. Ieremia 17:9 spune „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască? Acum mă gândesc la copiii lui Dumnezeu care au fost înoiţi care au scapat si au fost eliberaţi cum pot păzi totuşi inima?
Dumnezeu e minunat şi ne previne de multe ori si pe multe căi privitor la protecţia inimii si sistemul de alarma e oferit gratis, doar trebuie să îl acceptăm. Daca vom continua paralela cine a umblat cu sisteme de alarma stie ca atunci cand pleci de acasa trebuiesc setate prin introducerea unui cod ca ele sa treaca intr-un alt stadiu de alerta si tare bine ar fi daca si cu fiinta noastra am face la fel, rugaciunea din fiecare dimineata si citirea scripturii , partasia cu Dumnezeu este ceea ce armeaza “sistemul nostru de alarma”, şi daca e aşa conştiinţa ne va avertiza sigur la apariţia pericolelor pentru sufletul nostru, la apariţia infractorului care subtil vrea să ne înşele şi să se strecoare în gândurile şi faptele noastre.
Dacă însă seara şi dimineaţa după o zi istovitoare de lucru ne permitem să „lenevim spiritual”, să ne hranim cu televizor, filme, emisiuni de divertisment (care devin tot mai jalnice, scârboase, porcoase etc) ziare mondene, filmuleţe pe internet, jocuri neconstructive, discuţii cu „prieteni” nepotriviţi care se hranesc din aceste surse etc atunci sistemul care este oferit de Dumnezeu si care este extraordinar de  scump si foarte eficient devine inutil pentru ca nu este folosit. În acest caz vina ne aparţine 100% în cazuri de înşelăciune, furt de timp, furt de pace, furt de bucurie, furt de armonie familiala, relaţii proaste sau mediocre cu copii noştri şi multe altele.
În concluzie-
-ai sistem de alarmă activat?
-eşti sigur de paza  inimii tale?
-izvoarele ce ţâşnesc din inima ta sunt leac alinător,vindecător,ori otrăveşti cu aceste izvoare şi pe alţii?
-ai grijă cu ce te aprovizionezi  în inima ,....aceea va ţâşni în viaţa de dincolo!