sâmbătă, 5 martie 2011

În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră....

Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.” Dar n-aţi voit! Ci aţi zis: „Nu! Ci vom fugi pe cai!” – De aceea veţi şi fugi! – „Vom călări pe cai iuţi!” – De aceea cei ce vă vor urmări vor fi şi mai iuţi! -Isaia 30:15-16
Ți s-a întâmplat vreodată să te temi de circumstanțele în care te afli aşa de tare încât să vrei doar să fugi?
Îți plănuieşti cum să fugi de situațiile respective.
Ca un bun credincios însă, să nu spui că n-ai întrebat, îl întrebi şi pe Domnul Dumnezeu ce trebuie să faci. Și Sfântul lui Israel îți răspunde ”în linişte şi fără efort va fi scăparea ta, în seninătate şi încredere va fi tăria ta”
... te gândeşti !
-”Sigur, asta nu e de la Domnul!
Sigur doar îmi doresc eu să fie bine şi de aceea cred că El îmi vorbeşte... trebuie să văd cum să scap!”
 Și-ți bați mintea cum poți mai bine şi găseşti ”calul” pe care să fugi.
Când Domnul Dumnezeu te vede că în loc să te încrezi în El, te încrezi în calul pe care vrei să fugi, atunci îți dă motive să fugi.
De obicei omul e nestiutor  şi nu pricepe că mai bine s-ar opri să-şi ceară iertare şi să aştepte ajutorul Domnului Dumnezeu.
Omul crede  faptul că scapă de cea ce-l urmăreşte are legătură cu mijlocul prin care fuge şi alege un cal mai iute.
 Dar cu Domnul Dumnezeu nu te iei la întrecere...chiar dacă tu ți-ai găsit un cal rapid cu care să fugi, situațiile care te vor urmări vor fi mult mai rapide decât calul tău şi tot n-ai să scapi.
Știu că nu are logică să nu te temi.
Știu că lucrul logic atunci când vezi ceva de care ți-e frică e să începi să tremuri şi să vrei să fugi.
 Dar Domnul Dumnezeu are o cale mai bună.
Nu ştiu cum e  Domnul Dumnezeu cu alții dar cu mine, dacă este o cale grea printr-o problemă, pe aceea o alege să mă facă să umblu prin ea. Nu mă plâng pentru că am înțeles că dacă alege calea cea mai grea nu e pentru că e supărat pe mine, nu e nici măcar pentru că ar crede că pot să trec prin ce îmi dă în cale, e pentru că vrea să văd eu că și dacă mereu aș fi în situații imposibile El e mai mare decât problemele mele și e perfect capabil să mă treacă prin ele.
Am înțeles că fuga, fie ea pe cai, pe avioane, pe orice ar fi, nu e o opțiune. Ce e de mirat când eşti în situații liniştite şi ai linişte?
Nimic.
Dar poți să stai să te miri când eşti în situații neliniştite şi ai linişte. Ce e de mirat că te ține apa când stai în barcă? Dar poți să te miri până nu mai poți când vezi că tu, fără nici o barcă, doar cu privirea Celui Sfânt, stai în picioare pe ape.
Da vin încercări şi e normal să vină, dar ele nu sunt motiv ca tu să-ți cauți mijlocul prin care să fugi, ci sunt un motiv să te încrezi în  Domnul Dumnezeu.
 Știu că ne luptăm cu lucruri imposibil de înfruntat de multe ori și poate că de zeci de mii de ori până acum ai fugit cât te-au ținut picioarele pentru că ştiai că te vor doborî, dar acum a venit momentul să ştii un adevăr mai mare şi anume că :
-poți să stai pe loc şi să nu fugi.
Să stai în picioare acolo unde te-a pus Domnul Dumnezeu ştiind mai mult decât că ți-e frică, faptul că El ce promite şi împlineşte şi dacă a promis că nu te lasă, atunci şi dacă trebuie să mute cerul şi pământul ca să ajungă la tine, aşa va face! Stai liniştit ştiind că liniştea ta nu vine din circumstanțele în care te afli ci din cunoştiința că El e Vrednic să fie crezut.
Alungă orice gând de fugă din mintea ta şi lasă să vină împotriva ta orice ar veni.
În Iacov 4:7 scrie ”Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi.” Nu scrie luptați-vă până la sânge şi veți trăi.
Nu.
Scrie doar să te împotriveşti, adică în loc să fugi în direcția opusă când îl vezi, rămâi pe poziție tare şi neclintit.
Atunci el va fugi de la tine.
 E o regulă.
El nu ştie cum să se lupte cu tine şi mizează doar pe frica ta, că ai să fugi când ai să vezi problemele, dar când te vede că stai ferm împotriva lui, el fuge de tine.
Nu pentru că tu ai fi vreun mare zmeu ci pentru că aşa e mântuirea care vine de la Domnul Dumnezeu!
Știu că logica, normalitatea, totul te îndeamnă să o iei la sănătoasa când vezi că vine ceva rău împotriva ta, dar dacă te temi şi fugi, Domnul Dumnezeu  va lăsa să te biruie pentru că deja nu te mai încrezi în El ci în fuga ta, dar dacă rămâi pe poziție şi ai încredere în Cel ce poate totul, atunci în încredere va fi tăria ta.
 Domnul Dumnezeu e Vrednic să fie crezut!