miercuri, 21 mai 2014

Tu nu faci parte din ei.


Ţi s-a întâmplat de multe ori să ţi se spună: “Tu? Nu poţi să faci asta, în nici un caz” sau “Vei eşua, nu mai încerca. Nu are rost”? Înseamnă că ai fost subestimat. În realitate, ascunzi în tine mult mai multe decât îţi poţi imagina. Tu deţii puterea!
Atunci când eşti subestimat, când ceilalţi nu au încredere în forţele tale proprii şi în judecata ta, să NU faci aceste lucruri:
Să nu te plafonezi. Dacă te vei dezumfla aşa ca un balon care rămâne fără aer sau ca un păun care şi-a pierdut interesul, nu mai ai şansa să realizezi nimic. S-a dus totul şi atunci chiar că nu vei mai avea nici o şansă la îndeplinirea visului tău.
Să nu le dai dreptate. Oricine ţi-ar spune că nu poţi, tu arată-le că poţi. Oricine ţi-ar spune că nu eşti făcut pentru asta, demonstrează-le că exact pentru asta eşti făcut! Dacă tu nu crezi în tine, cum ai vrea ca ceilalţi să creadă?
Nu renunţa la primul eşec. Şi ce dacă? Nimeni nu a avut succes din prima şi, dacă a avut, sunt excepţii. E ca şi când înveţi să mergi cu bicicleta. Prima dată cazi. A doua oară te juleşti puţin, a treia oară mergi clătinându-te, a patra oară începi să-ţi găseşti echilibrul, până când ajungi să mergi corect. Continuă să pedalezi!
Nu-ţi retrage armele. Dacă ai reuşit să ajungi până undeva, nu înseamnă că lupta s-a terminat. Este posibil ca atunci când te uiţi în faţă, să fii înjunghiat din spate, iar când îţi păzeşti spatele, să cadă de sus.
Nu uita cine eşti, de unde ai pornit şi de ce eşti în stare. Tu eşti mai mult decât o persoană nevrednică de lucruri măreţe, ai pornit de la zero şi eşti în stare să-ţi îndeplineşti visul!
Nu te uita în urmă. Lasă trecutul oamenilor care nu sunt în stare să trăiască în prezent. Tu nu faci parte din ei.
Şi, mai mult decât toate, nu îi subestima şi tu pe cei din jurul tău. În general oamenii sunt în stare de mult mai multe decât lasă să se vadă.