luni, 14 iulie 2014

să ai prieteni, dar cu frică de Dumnezeu!



Nu sed împreună cu oamenii mincinosi si nu merg împreună cu oamenii vicleni. Urăsc adunarea celor ce fac răul si nu stau împreună cu cei răi.” (Psalmii 26:4-5)
Putem să spunem aceasta despre noi? Că nu stăm împreună cu oamenii mincinosi si cu cei vicleni? Dacă DA, slăvit să fie Domnul! Dacă NU,înseamnă că nu ne-am rupt cu totul de lumea aceasta. Un proverb românesc spune asa:„Spune-mi cu cine te însoţesti, ca să-ţi spun cine esti!” Cei din jur ne vor eticheta si ne vor judeca după anturajul pe care îl avem. Dacă vom trece pe stradă alături de un beţiv sau un bătăus, vom fi catalogaţi si noi la fel. Lumea judecă ceea ce vede. Chiar dacă noi nu suntem ca acei cu care ne însoţim la drum, dar, a sta un timp îndelungat lângă ei ne va influenţa si pe noi într-un mod negativ. Urâm noi viclenia oamenilor? Sau ne asociem cu ei? În ziua de azi acesti oameni vicleni se numesc „descurcăreţi”. Si nu-i asa că ne place să avem astfel de prieteni? Fericirea unui anturaj potrivit nouă ca si crestini stă în următorul verset: „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreste pe calea celor păcătosi, si nu se asează pe scaunul celor batjocoritori!” (Ps. 1:1). Fericirea nu constă în a avea mulţi prieteni si un anturaj diversificat, ci fericirea adevărată constă într-un grup mic de prieteni, dar cu frică de Dumnezeu, oameni care cugetă la Cuvântul Domnului. Poţi să spui că ai un astfel de anturaj? Ce te îndeamnă anturajul tău să faci? Fapte vrednice de pocăinţă sau fapte pe care îţi este rusine să le recunosti? Cine este în centrul anturajului tău - Hristos sau plăcerile lumii?As vrea să transmit părinţilor un mesaj: Verificaţi anturajul copiilor vostri! La vârsta adolescenţei, acest anturaj contribuie foarte mult la luarea deciziilor pentru viitor. Viaţa copiilor dumneavoastră poate fi pierdută sau câstigată pentru cer, depinde de anturajul în care au intrat.

Tinerilor…căutaţi anturaje în care să cresteţi spiritual! Faceţi-vă un cerc de prieteni din biserica voastră.
Nu stiţi că prietenia cu lumea este vrăjmăsie cu Dumnezeu? (Iacov 4:4)
De vrei să mostenesti Împărăţia lui Dumnezeu, să nu te duci niciodată în locuri în care NU ai vrea să fii găsit la venirea Domnului si să nu faci lucruri care nu ai vrea să fii găsit făcându-le în ziua Judecăţii!
Doamne, dă-ne înţelepciune să ne alegem anturajul după voia Ta!