
duminică, 30 august 2009
Ocroteşte cărările neprihănirii, şi păzeşte calea credincioşilor Lui.

sâmbătă, 29 august 2009
Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi

Isus S-a identificat mai degrabă cu omul în nevoie. Când unul din cărturari a dorit să-L urmeze, Isus l-a descurajat (sau testat) cu aceste cuvinte: „Vulpile au vizuini și păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Și odihni capul” (Matei 8:20). Isus a ales deliberat debarasarea de obiecte; a dus o viață simplă, fiind mai tot timpul pe drum, propovăduind Evanghelia și făcând bine celor necăjiți, mulțumit cu mese frugale și dormind învelit în manta. Isus Și-a trăit viața în văzul oamenilor, o viață transparentă, care n-avea nimic de ascuns și nimic de temut. Rarele clipe de intimitate, reculegere și rugăciune, le petrecea în părtășie cu Tatăl.
Numai un Om decis să nu posede bunuri pieritoare a putut cere altui om, „du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer”. Isus vorbea tânărului bogat despre incompatibilitatea între purtarea crucii și a altor poveri. Nimeni nu poate căra în spinare desagi doldora plini cu dolari, alături de crucea personală. Ca o concluzie plină de substanță a întâlnirii cu tânărul bogat, Isus S-a utitat în jur și, adresându-se ucenicilor, a zis, „Cât de anevoie vor intra în Împărăția lui Dumnezeu ceice au avuții!” (Marcu 10:23). Citind nedumerirea pe fețele lor, a adăugat, ”Fiilor, cât de anevoie este pentru ceice se încred în bogății să intre în Împărăția lui Dumnezeu!” Avuțiile aduc o falsă încredere, abătând privirile de la Isus înspre posesiuni materiale, care pot pecetlui în pierzare soarta unui om.
Cu camere de luat vederi instalate astăzi peste tot, secretul e tot mai greu de păstrat, iar intimitatea un lux. Existența umană-i expusă unei transparențe nedorite, care sporește suspiciunea, închiderea în sine și duplicitatea. În inima noastră știm bine că „totul este gol și descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care aveam a face” –
joi, 13 august 2009
„Tată, a sosit ceasul! Proslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine,


Sunt doua lucruri care dau avant cresterii spirituale: rugaciunea si studierea Cuvantului lui Dumnezeu, care este scris in Biblie. Acestea formeaza dialogul nostru cu Dumnezeu. De aceea, in viata spirituala avem nevoie de amandoua, fiindca daca una lipseste, ne vom prabusi.
Isus Hristos a fost Fiul lui Dumnezeu; venind pe pamant El ne-a dat un exemplu de urmat; crestinii sunt urmasi ai Lui. In viata Lui de pe pamant El a pus un accent deosebit pe rugaciune. “A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit, si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo. ... In zilele acelea, Isus S-a dus in munte sa Se roage, si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu.” (Marcu 1:35; Luca 6:12); Rugaciunea Lui din gradina Ghetsimani arata totala ascultare si supunere fata de Dumnezeu Tatal: “Apoi a mers putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant, si S-a rugat, zicand: “Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu.” (Matei 26:39).
Adevaratii ucenici ai lui Isus au tanjit (au dorit mult) sa invete cum sa se roage: “Intr-o zi, Isus Se ruga intr-un loc anumit. Cand a ispravit rugaciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: “Doamne, invata-ne sa ne rugam, … “ (Luca 11:1) Fiecare om mare a lui Dumnezeu, a fost om al rugaciunii.
Rugaciunea facuta catre Dumnezeu dupa exemplul Domnului Isus Hristos si in Numele Lui diferentiaza crestinismul de celelalte religii, inaltandu-l de la pozitia de religie, la aceea de relatie permanenta cu Dumnezeu - o continua partasie. Deci crestinismul este o viata de dependenta totala si permanenta de Dumnezeu prin intermediul Domnului Isus Hristos, iar rugaciunea este o dovada a acestei dependente. “Eu sunt adevarata vita, si Tatal Meu este vierul. ... Acum voi sunteti curati, din pricina cuvantului pe care vi l-am spus. Ramaneti in Mine, si Eu voi ramanea in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce roada de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduceti roada, daca nu ramaneti in Mine. Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine, si in cine raman Eu, aduce multa roada caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic. … Daca ramaneti in Mine, si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da. Daca aduceti multa roada, prin aceasta Tatal Meu va fi proslavit; si voi veti fi astfel ucenicii Mei.” (Ioan 15:1:8).
Rugaciunea necurmata trebuie sa caracterizeze viata fiecarui crestin adevarat: “Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebuie sa se roage necurmat, si sa nu se lase. … Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii,” (Luca 18:1; Efeseni 6:18).
Rugaciunea deschide usa lucrarii lui Dumnezeu si binecuvantarile Lui: “Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere, capata; cine cauta, gaseste; si celui ce bate, i se deschide.” (Matei 7:7-8).
Rugaciunea este cheia pentru o viata victorioasa: “Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.” (Filipeni 4:6).
vineri, 7 august 2009
socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.

joi, 6 august 2009
Temelia Cuvîntului Tău este adevărul, şi toate legile Tale cele drepte sînt vecinice.”

miercuri, 5 august 2009
